Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy başkanlığında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), İŞKUR ve Okul Müdürlerinin katılımı ile Onikişubat  Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda Sosyal Güvenlik Kurumu İşlemleri İle İlgili Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Türk Büyükleri ve 15 Temmuz Şehitlerine saygı duruşu ile başlayan program İstiklal Marşına müteakiben İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy’un açılış konuşmasıyla devam etti, Paksoy şu ifadeleri kullandı:

“Çok değerli yol arkadaşlarım;

Hepiniz hoş geldiniz, milli Eğitim Bakanlığı mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün yeni yasa oluşan kanun gereği 6764 sayılı kanunun kurumlarımıza, yani sizlere geçirmiş olduğu sorumluluktan dolayı ortaya çıkan, belki konuyu takip edememe, belki de konu hakkında yeterli bilgi olmamasından dolayı SSK kurumumuz tarafından birçok cezaya maruz kaldık ve kaldınız. Bu kalma süresi içerisinde zaman zaman okul idarecilerimiz gerçekten zor anlar yaşadı bu süreci Bakanlığa, bakanlık yetkilileri ile zaman zaman birebir paylaştık, onların sürecin içerisinde ortaya çıkan durum ve verilen cezalardan haberdar olduklarını bunun için konuyu fazla abartmadan yasa kanunu çerçevesinde çözülmesi gerektiğini bize bildirdiler. Biz de zaman zaman imkanların üstünde size yardımcı olduk ve çözdük.

Bakanlığımız bu konu üzerinde hizmet içi eğitim programı doğrultusunda özellikle Balıkesir Cunda bölgesinde okul müdürlerimizi ve ilgili müdür yardımcılarımızı 5 günlük seminere aldı. Bundan kısa süre önce bakanlık daire başkanımız İbrahim Kahraman beyin katılımı ile ilimizde 1 günlük bir çalıştay yaptık. Bu çalıştayda 6764 sayılı kanunun getirdiği yükümlülükler içerisinde ortaya çıkan sorunlar, sorunların tespiti ve çözümü ile yol haritası hazırlandı. Daha sonra Genel müdürümüzün talimatları doğrultusunda İl Millî Eğitim Müdürlüğü, SSK ve İŞKUR’un ortak çalışmasıyla bilgilendirme toplantısı kararı alındı. Bu karar doğrultusunda bugün burada süreç içinde yaşadığımız sorunlar ve çözümü ile ilgili kararlar işin erbabı arkadaşlarımız tarafından ele alınacak” dedi.

İŞKUR’dan Muhammet Aslan, Muhsin Naz, SGK’dan İbrahim Çakallıoğlu, Mahmut Fudey Turan ve Mehmet Emin Cinkara’nın katıldığı bilgilendirme toplantısında aşağıdaki gündem maddeleri ele alındı ve değerlendirme yapıldı.

  1. SGK iş ve işlemleri ile ilgili genel bilgilendirme
  2. İşyeri SGK sicil numarasının alınması, işyeri SGK kullanıcısının belirlenmesi ve şifre alınması işlemleri
  3. Tehlike sınıfı belirleme ve NACE kodları
  4. Kısa vadeli sigorta primleri ile ilgili mevzuatın uygulamalı anlatılması
  5. E-vizite ve e-bildirge sistemi sitelerinin kullanılmasının uygulamalı anlatılması
  6. Sağlık raporu alan öğrencilerin durumlarının e-vizite üzerinden takibi
  7. İşe giriş ve işten çıkış bildirgeleri ile ilgili iş ve işlemlerin yapılması
  8. Sağlık Raporu, devamsızlık ve izin puantajlarının sisteme işlenmesi ve Sosyal Güvenlik bildirgesine aktarılması(22/08/2017 SGK Personeli tarafından eğitim )
  9. Sigorta prim listelerinin hazırlanmasında dikkat edilecek hususlar ve bu süreçte hazırlanması gereken evraklar ve ödemeleri
  10. İşletmelerde Mesleki Eğitim, zorunlu staj ve alan eğitimine başlayan öğrencilerinin SGK iş ve işlemleri, belge türleri
  11. Nakil gelen- giden ve mezun olan öğrencilerle ilgili yapılması gereken  iş ve işlemler
  12. Okul veya işletme değişikliğinde sözleşmenin yenilenmesine yönelik iş ve işlemler
  13. Öğrencilerin yarıyıl ve yaz tatilinde SGK ile ilgili yapılması gereken iş ve işlemler
  14. İş kazası bildirimlerinin yapılması
  15. SGK iş ve işlemlerine ait bilgi, belge ve dokümanların saklanma süreleri ve arşivleme
  16. Öğrencilerin yarıyıl ve yaz tatilinde mevsimlik işçi, part time/yarı zamanlı çalışma, İŞKUR’un işbaşı eğitimi vb. statülerde sigortalı olarak çalışmaları halinde beceri eğitimi/staj çalışmalarındaki sigortalılık işlemleri
  17. Sisteme girişten sorumlu olan personelin güvenceleri, hatalı işlem, süre gecikmesi vb. durumlarda karşılaşacakları durumlara ilişkin çözüm önerileri

 Yukarıdaki konulara ilave olarak ihtiyaç duyulan diğer hususlarda ilgili uzmanlarca bilgilendirme yapıldı.