Kahramanmaraş’ta eğitime katkı sunana özel MESAVİP eğitim kurumlarınca 2016 Yılında Diyarbakır’ın Sur İlçesinde terör örgütü operasyonları sırasında şehit olan Kahramanmaraşlı Özel Hareket Polis Memuru Ömer Faruk Sayıl’ın ismini yaşatma adına  Dulkadiroğlu İlçesi Aksu Mahallesinde bulunan Muhammed Fatih  Safîtürk ortaokuluna bir kütüphane (Kitaplık) oluşturuldu.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Kütüphanenin açılış törenine Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Yunus Haskılıç, Ömer Faruk Günay, MESAVİP Eğitim Kurumları kurucuları Mehmet Avcı, Said Yılmaz, MESAVİP Lisesi Müdürü Ahmet İzbudak, MESAVİP İlk ve Ortaokul Koleji Müdürü Çetin Özberk, Şehit  Özel Hareket Polis Memuru Ömer Faruk Sayıl’ın eşi Ülkü, Çocukları Zeynep Zişan ve Şuheda Ahsen, Annesi Hatice, Babası Mehmet Sayıl, Şehidin Polis meslektaşları ve MESAVİP öğrencileri katıldı.

Törene gelişinde Şehidin eşi Ülkü Sayıl’a Muhammed Fatih  Safîtürk ortaokulu öğrencisi tarafından bir buket çiçek takdim edildi. Törenin açılış konuşmasını okul müdürü Yücel Erikan yaptı. Millî Eğitim Müdür yardımcısı Ahmet Akküncü is kitap okumanın önemine dikkat çekerek, öğrencilere kitap okumasına işaret etti ve bu kütüphanenin kurulmasına vesile olan MESAVİP Eğitim kurumlarına teşekkür etti. MESAVİP Lisesi Müdürü Ahmet İzbudak ise böyle bir hayırlı işe sebebp oldukları için çok mutlu olduklarını ve gerekli kitap yardımlarının önümüzde ki günlerde de devam edeceğine işaret etti.

Şehidimiz için okunan Kur’an-ı Kerim ve fatihadan sonra Şehit Özel Hareket Polis Memuru Ömer Faruk Sayıl’ın eşine Plaket ve Türk Bayrağı takdim edildi. MESAVİP Eğitim Kurumlarınca yaklaşık 2 bin kadar kitap  temin edilerek oluşturulan kitaplığın açılışına geçildi ve açılıştan sonra kitaplık gezildi, tören okul önünde topluca çekilen fotoğrafla son buldu.