Kahramanmaraş Onikişubat Şehit Halis Demir İlkokulu öğrencileri 4-A Sınıf Öğretmeni Serkan Sarıboğa,  4-B Sınıf Öğretmeni Gülay Çot, okul müdürü Mustafa Aşçı yönetiminde öğretmenleriyle birlikte kapalı çarşıda bulunan yöresel el sanatlarının bulunduğu iş yerlerini gezdi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

XI. yüzyılda inşa edilen Kahramanmaraş Kapalı Çarşı, il merkezinde bulunduğu için şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biridir.

Öğrencilere geçmişle, gelecek arasında köprü oluşturmak, yöresel el sanatlarımızı tanıtmak adına düzenlenen gezide, Kapalı Çarşı, Saraçhane, Bakırcılar, Semerciler, Mazmanlar, Kazzazlar, ve bu çarşılar etrafında toplanmış geleneksel el sanatları alanında hizmet veren birçok dükkân ziyaret edildi.

Sim sırma işlemeciliği, bakırcılık, köşkerlik, keçecilik, külekçilik, ahşap oymacılığı, saraçlık, semercilik, bıçakçılık, kuyumculuk, demircilik, gibi geleneksel el sanatlarının birçok çeşidinin doğal ortamında sergilendiği, temelleri Dulkadiroğulları dönemine dayanan tarihî çarşıları gezen öğrenciler hem el sanatlarını tanıdı, hem de güzel eğlenceli bir gezi gerçekleştirdiler.