Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Mehmet Akif İnan İmam Hatip ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri, Erasmus+ Projesi ortakları Romanya, Slovakya, Portekiz ve Litvanya ile ‘Sağlıklı, Güçlü Mutlu ve Motive öğrenciler: Dijital Çağda Spor’ projesinin üç gün süren sanal toplantısını tamamladı.

Sanal toplantı 19, 20 ve 21 Mayıs günleri boyunca devam etti. Üç gün boyunca ortak ülkeler tanıştı ve keyifli vakit geçirdi.

Sanal toplantının ilk günü Portekiz Romanya ve Slovakya öğrencileri, kendilerini, okullarını ve ülkelerini çeşitli sunum ve videolarla tanıttı.

 

 

İkinci gün, pandemi nedeniyle etkinliğe evlerinden katılan Türkiye ve Litvanya öğrencileri tanıtımlarını yaptıktan sonra tüm ortaklar, okul bünyelerinde yürüttükleri sportif faaliyetleri anlattı. Portekizin rehberliğinde bazı ısınma hareketleri ile çeşitli geleneksel oyunlar sergilendi. Ardından Slovakya, okullarındaki spor alanlarını ve spor müsabakalarındaki başarılarını anlattı, üzerine dijital ortamda bu sunumla ilgili tüm öğrencileri ve öğretmenleri heyecanlandıran bir sınavla birincisini seçti.

 

 

Son gün ise ortaklarımızdan Romanya sportif faaliyetlerini anlattı ve öğrencileri gözü kapalı bir şekilde interaktif bir etkinliğe rehberlik etti. Daha sonra okulumuz bir step aerobik gösterisi yaptı ve sergilediği çuval, halat, yumurta taşıma ve mendil kapmaca gibi Türk geleneksel çocuk oyunları büyük ilgi topladı. Ardından, ortaklardan Litvanya okullarındaki sportif faaliyetleri anlattı ve herkesi dansa davet etti.

 

Etkinlik boyunca yapılan fitness ve dans, bu zorlu süreçte, birbirlerinden çok uzakta olan öğrencileri bir araya getirdi, keyifli ve anlamlı dakikalar yaşandı.
Bir sonraki buluşma yüz yüze sonbaharda gerçekleşecek.

 

Mehmet akif inan imam hatip secondary school teachers and students completed the three-day virtual meeting of the ‘Healthy, Strong, Happy and Motivated Students: Sports in the Digital Age’ project with Erasmus + Project partners Romania, Slovakia, Portugal and Lithuania. The virtual meeting continued on 19, 20 and 21 May. During three days, partner countries met and had a pleasant time. On the first day of the virtual meeting, Portuguese, Romanian and Slovakian students introduced themselves, their school, city and country to us with various presentations and videos. On the second day, after the Turkish and Lithuanian students who attended the event from their homes due to the pandful moments.
The next meeting will take place face to face in autumn.