Kahramanmaraş- Onikişubat İlçesi Saçaklızade İlkokulu Halep’teki katliama sessiz kalmadı. Zorlu kış şartlarında, savaş koşullarında, açlık ve sefaletle yaşamak  zorunda kalan Haleplilere sahip çıkmak, onların yaralarını birlikte sarmak düşüncesinden hareketle “Halep’te İnsanlık Ölmesin” sloganıyla yola çıktılar. Minikler oyuncaklarını, giysilerini ve yiyeceklerini Halep’teki kardeşleriyle paylaştılar.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Saçaklızade İlkokulu  idareci, öğretmen ve velilerinin desteğiyle toplanılan eşyalar Öğretmen ve Öğrenciler tarafından araca yüklenerek yardım toplama merkezine gönderildi.

Okul Müdürü Mustafa KURT: “ Kahramanmaraş Belediyesi ve Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa düzenlemiş oldukları yardım kampanyasına, Saçaklızade İlkokulu öğrenci, öğretmen ve velileri katılmışlardır. Onlara bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yardım kampanyasıyla milletimizdeki bu birlik ve dayanışma anlayışına hiçbir gücün karşı koyamayacağını görmüş olduk.” dedi. 

 

İnsanlık tarihi bugünlerde büyük bir sınavdan geçiyor. “Dünyanın kör, sağır ve dilsiz olduğu karanlık bir döneme tanıklık ediyoruz. Biz Millet olarak Suriye’deki kardeşlerimize el uzatmak yol açmak zorundayız. Dünya Türkiye Cumhuriyeti sayesinde İnsanlığın hala ölmediğini görmektedir.

Saçaklızade İlkokulu yardım kampanyasında 12 Koli Gıda,  52 çuval çocuk ve yetişkin giyim ve ayakkabı ile 17 battaniye Araca yüklenerek Hayrat Vakfı yöneticilerine teslim edildi.