Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Sait Kırmacı toplantı Salonunda Suriyeli Öğrencileri için “Destekleme Eğitimi” toplantısı yapıldı.

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine Entekrasyonu’nun Desteklenmesi Projesi (PİCTES) kapsamında Eğitim Yöneticileri ile “Destekleme Eğitimi” hakkında toplantı yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikci;  5-12. sınıf düzeyinde öncelikli olarak GEM’lerden devlet okullarına geçen ve destek eğitimine ihtiyaç duyan Suriyeli öğrenciler ile akademik başarısı düşük olan Suriyeli öğrencilerin destekleme eğitimine alınmasında, Destekleme Eğitim Kılavuzuna uygun şekilde iş ve işlemlerin yürütülmesini istedi.

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi kapsamında Bizim çocuklarımız nasıl eğitim alıyorsa, Suriyeli çocuklar da aynı oranda eğitim sistemimizden faydalanması, hiçbir çocuğun okul dışında kalmamasıdır. Bizim kavuşamadığımız veya göremediğimiz biri varsa işte sizlerin destekleriyle onlarında mutlaka okullaşmalarını sağlamaktır” dedi. Toplantıya katılan Eğitim Yöneticilerine teşekkür ediyorum, diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık Şirikci başkanlığında, “Destekleme Eğitimi” açan okulların Eğitim Yöneticileri ve İKE üyeleri katıldı.