Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz pandemi nedeniyle zoom üzerinden Metin Acıpayam ile “Özel ve kamu eğitim kurumlarında yönetici olmak.” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi ve sorulan soruları uygun bir dille anlatarak cevaplandırdı.

Metin Acıpayam’ın “Siz ce idareci, yönetici doğulur mu, olunur mu” sorusuna mizahi olarak, “ bu soru tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan sorusu gibi oldu diyerek, her ikisini de savunanların haklı gerekçelerinin olduğuna işarete ederek, ŞU İFADEYİ KULLANDI:

“her insanbelirli bir donama kavuşturulduğu zaman idareci  olabilir, bu sorunun cevabı biraz da nere de yönetici, hangi kurumda idareci olacağına bağlıdır. Eğitim kurumlarını ele alırsak, her öğretmen kendisini bir yönetici adayı olarak görebilir. Kişinin % 30 melekesi varsa, %70 te kendisini yetiştirirse çok başarılı, çok etkili bir yönetici olması mümkündür.” Şeklinde cevaplandırdı.

Yılmaz, daha sonra “Atanmış ya da  seçilmiş olmak farkeder mi?,Okul yöneticiliği bir meslek mi?, Başarılı bir yönetici nasıl olmalı? Neleri yapmalı ya da yapmamalı?” sorularına açıklık getirdi.

BU SORULARIN CEVAPLARINI ALTTAKİ VİDEODAN DİNLEYEBİLİRSİNİZ