Kahramanmaş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kahramanmaraş Ölçme Değerlendirme Merkezinin Akademik Başarıyı Artırmaya Yönelik Okul Ziyaretleri Devam Ediyor, bu kapsamda Onikişubat Ömer Faruk Arıkan Ortaokulunda öğretmenlerle toplantı gerçekleştirildi.

HABERE AİT FOTO-VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=XrWKtOA9k24

 

Toplantı, Ömer Faruk Arıkan Ortaokulu müdürü Abdurrahman Ceren‘in selamlama konuşmasıyla başladı Peşinden  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü genel bilgilendirme yaptı ve konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Bu bizim bu hafta ziyaret ettiğimiz altıncı okulumuz. Akedaş Ortaokulumuzla başladık, oradan Kahramanmaraş Fen Lisesi, daha sonra Abdurrahim Karakoç Ortaokulu bu dönemde öne çıkmış farklı okullarımızı ziyaret edelim dedik, dünde Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu ve Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesindeydik, bu günde buradayız. İl geneli sınav sonuçlarını inceledikten sonra bu okullarımızı belirledik.

6 Şubat’tan sonra Kahramanmaraş zor bir sürecin içine girdi. Bu süreçte 268 öğretmenimizi, 1962 öğrencimizi,  15 bin 699  vatandaşımızı şehit verdik diyelim, Allah rahmet eylesin. Mekanları Cennet olsun. Kimimiz annemizi, kimimiz, babamızı, eşimizi veya kardeşimizi kaybettik. Ayşe Gümüşer İlkokulunda kaybettiğimiz öğrenci sayısı 223 tane, Gazi Ortaokulunda ise bu sayı 324 kişi. 49 öğrencimiz anne ve babasız kalmış okula devam ediyor. bu öğrencilerle karşılaşırsak, bu evlatlarımıza bir anne, bir baba gibi sahip çıkmamız gerekiyor. Bu zor süreci birlikte yöneteceğiz.” dedi.

 

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncünün konuşmasından sonra Ölçme Değerlendirme Merkezi  Müdür Yardımcısı Abdullah Çevik sunu eşliğinde öncelikle okulların 2023 yılı merkezi sınavlara ilişkin verileri değerlendirildi. Yapılan sunumda okulların puan ve ders ortalamalarına ilişkin değişimlere yer verildi. Önümüzdeki yıllarda akademik başarının artırılmasına yönelik okul bazlı eylem planlarının değerlendirildiği toplantılarda ayrıca okul içi değerlendirmelerin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin bilgilendirmeler de yapıldı.