Eğitim Danışmanı Metin Acıpayam, Onikişubat Menekşe Anaokulu öğretmeni Zeliha Yıldırım ile Okulöncesi eğitimde oyunun yeri nedir? Çocuklarımızın dünyasında oyun kavramı niçin önemlidir? Konulu bir söyleşi gerçekleştirdi ve Zeliha Yıldırım çok önemli açıklamalarda bulundu.

“Oyun=Çocuk demektir, çocuğun dünyasında sevgi kadar, ilgi kadar yeri olması gereken bir kavramdır.” Diyen okulöncesi öğretmeni Zeliha Yıldırım daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“ Çocuğun en önemli işidir oyun, uğraşıdır. Biz nasıl ki sabahleyin kalktığımız zaman bir takım görevlerimiz, uğraşlarımız vardır, çocuğun olmazsa olmazları bir kavramdır oyun, yaşama sevincinin dışa vurma yoludur oyun, çocuğun özgürlük alanıdır oyun, yapılan araştırmalara göre çocuklar yetişkinlere göre iki kat daha hızlı, bilimsel araştırmalara göre okul öncesinde yetişkinlere göre iki kat daha fazla düşünüyorlar. Bunu da oyunla en iyi oyunla dışa vuruyor çocuklar. Oyun çocuğun çözüm dünyasında en iyi elementtir. Veli açısından bakacak olursak ta sihirli bir güçtür” dedi ve çok faydalı bilgiler verdi.

Söyleşinin tamamını izlemek için alttaki videoyu izleyin