Dulkadiroğlu Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonunda Okul Müdürlerine yönelik “Aile Eğitimi Uygulamaları” programı konusunda bilgi verildi.

Konu ile ilgili açılış konuşması yapan İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek eğitimde ailenin rolünün büyük olduğuna, okul aile ilişkilerinin eğitimde başarının yakalanmasında ki önemine dikkat çekerek konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Eğitim yalnızca okul ve eğitim ortamında yürütülen bir süreç değildir. Çocuğun ilk deneyimlerini edindiği, ilk etkileşimde bulunduğu ortam aile ortamıdır. Toplum ailelerin bir arada bulunmasıyla oluşur. Sağlıklı toplumun oluşması elbette sağlıklı ailelerin olmasıyla mümkündür. Çocuğun gelişiminde bu denli etkileri olan ailenin çocuk gelişimi ve eğitimi konularında bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve öğrendiklerini davranışa dönüştürebilmesi için; Milli Eğitim Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz bu bakış açısından “ 0-18 yaş Aile Eğitimi” projelerine önem verdi ve uygulamaya koydu.

Sizler okul müdürlerimiz olarak okullarınızda “Aile Eğitimi Uygulamaları” eğitim ve seminerleri için ortamlar yaratmalısınız, yapılacak seminer ve eğiticilere destek vererek okulunuzun eğitim seviyesini yükseltmelisiniz” dedi.

Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı ise okul müdürlerinden aile eğitimi ile ilgili çalışmalara devam edilmesi ve bu konuda çaba sarf edilmesini istedi.

Konuşmalardan sonra Rehber öğretmen Musa Sarı sunum eşliğinde “Aile Eğitimi Uygulamaları, 0-18 Yaş Aile Eğitimi Kurs içeriği” konusunda okul müdürlerini bilgilendirdi.

 Program müdürlerin ilgili sorularının cevaplandırılması, dilek ve temennilerle son buldu.

Toplantıya; İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Tiyek, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, İl Millî Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Şefi Bayram Metin, Dulkadiroğlu Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Özdemir, Dulkadiroğlu Kahramanmaraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticisi Sezer Özdemir, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli okul müdürleri katıldı.