Dulkadiroğlu İlçesi Kahramanmaraş Anadolu Lisesi Nuri Pakdil Z- Kütüphanesi Törenle Hizmete Açıldı!

HABERE AİT FOTO GALERİ !

Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları ve Yayımlar Daire Başkanlığı uhdesindeki Zenginleştirilmiş Kütüphane  (z-Kütüphane) projesi kapsamında Kahramanmaraş Anadolu Lisesinde kurulan z-kütüphane törenle hizmete açıldı.

Sunuculuğunu Ramazan Avcı’nın yaptığı açılış törenine Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, MEB Eğitim Araçları ve Yayımlar Daire Başkanı Ercan Şen, İl Millî Eğitim Müdürü  Mehmet Emin Akkurt, Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Ali Karaçalı, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, maarif Müfettişleri Başkanı Fevzi Küçük, şair-yazar Nuri Pakdil, yazar Rasim Özdenören, , millî eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.

HABERE AİT FOTO GALERİ !

Kütüphaneye Türk edebiyatında seçkin bir yeri olan yedi güzel adam grubunun temsilcilerinden Nuri Pakdil’in adının verildiği zenginleştirilmiş kütüphanenin açılış konuşmasında İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, okuyan bir nesil oluşturmak için Millî Eğitim Müdürlüğünce yapılan çalışmaları anlattı ve bu kütüphaneler vasıtasıyla nice Nuri Pakdillerin yetişmesi için gayret göstereceklerini ifade etil.

Yedi Güzel Adam grubunun yazarlarından biri olan Rasim Özdenören de Maraş lisesinde okumuş olmalarının kütüphaneyi daha anlamlı kıldığını belirterek hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Bir teşekkür konuşması yapan Nuri Pakdil de, kütüphanenin kurulup donatılmasında  Kahramanmaraş Anadolu Lisesi Müdürü Mehtap Süt ve emeği  geçenlere teşekkür etti. Bu kadirşinaslığın artarak devam etmesinin önemini vurguladı.

Konuşmalardan sonra, okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zekâ oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu z-kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi ve misafirler kütüphaneyi gezdiler.

HABERE AİT FOTO GALERİ !