16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın  bölge aşaması proje değerlendirmeleri, 28-31 Mart 2022 tarihleri arasında yüz yüze olarak  Adana ilinde yapıldı. Değerlendirme neticesinde Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu Nuri Pakdil Bilsem öğrencileri; matematik alanında bölge birincisi, coğrafya alanında bölge ikincisi oldu.

 

Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Mersin, Osmaniye illerimizle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen ortaokul öğrencileri, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında toplam 1807 proje hazırladığı ve bunların arasından başarılı bulunan 100 projenin yer aldığı bölge değerlendirilmesine katıldılar.

Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu Nuri Pakdil Bilsem ortaokulu Danışman öğretmen Özlem Kahraman ve öğrencileri Efe Talha Palabıyık, Uğur Tekin ve Esad Erdem Diken , Matematik alanında bölge birincisi oldu.

Yine Danışman öğretmen Özlem Kahraman ve öğrencileri  Elif Nazlı Zelyurt, Fatma Gülce Akgürbüz ve Hatice Gökçe Akgürbüz coğrafya alanında bölge ikincisi oldu.  

http://marastahaber.com/ ailesi olarak Danışman öğretmen Özlem Kahraman ve öğrencilerine tebrik edip Türkiye Birinciliği için başarılar diliyoruz.