Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, MEB Tevfik İleri Toplantı Salonu’nda düzenlenen, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye Temsilciliği desteğiyle kurulan 114 EBA destek noktası tanıtımı ve çevrim içi bağlantıyla hizmete açılması programına katıldı. Kahramanmaraş’taki açılış programı İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt’un katılımı ile Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulunda yapıldı.

Muhsin Yazıcıoğlu Ortaokulunda EBA Destek Noktasının açılış kurdelesi İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt, Eğitim Bir Sen Kadın Kolları Başkanı Dilek Konuş, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Kemal Kösekul, Okul Müdürü Bülent Eshabil Bilir ve okul öğrencileri tarafından kesildi.

 

AÇILIŞ PROGRAMI FOTOĞRAFLARI İÇİN LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=s7XdYxvkJ-o

 

Açılış programında İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Halit Demirtaş, İl Millî Eğitim şube müdürleri Cuma Doğan , okul yönetici ve öğretmenleri de hazır bulundular.

Eğitime erişimde herkese eşit şekilde davranma yerine, hak edileni verme konusunda, adalet temelli bir bakış açısına sahip olduklarını belirten Selçuk, Türkiye genelinde, 20 bini aşkın EBA destek noktası bulunduğunu kaydetti.

Selçuk, Türkiye’deki tüm çocukların evine en yakın okula gidip EBA destek noktasından ücretsiz hizmet almasını sağladıklarına işaret ederek, Kovid-19 salgını döneminde, 3 televizyon kanalı kurulduğunu ve dünyada, en çok canlı ders yapılan ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini söyledi.

UNHCR’nin desteğiyle 114 okulda daha EBA destek noktası kurulduğunu duyuran Selçuk, şöyle konuştu:

“EBA destek noktaları, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Çorum, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa ve Trabzon’da kuruldu. Buralarda, 15 ya da 20 öğrencilik merkezler oluşturuluyor. Bir öğretmen desteği ve masaüstü bilgisayarların yanı sıra öğretmene de laptop desteği sağlanıyor.