Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin Ressam Sait Işık gözetiminde yaptıkları kadınlara yönelik “ Mor Yaşamlar” ismini taşıyan resim sergisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür merkezi salonunda açıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Serginin açılış kurdelesi Kahramanmaraş Ak Parti Milletvekili Habibe Öçal tarafından kesildi. Öçal sergiyi gezdikten sonra düşüncelrini şu şekilde ifade etti.

“Bugün Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün kursiyerleri tarafından yapılmış mor yaşamlar ismini taşıyan resim sergisine katıldık, profesyonelce yapılmış resimler. Kadınların 8 Mart’ı sadece ideolojik anlamda sadece bir günde anılmasını biz doğru bulmuyoruz. Elbette şu an kadın mağduriyetlerimiz var ama bizim amacımız özellikle kadın hakları noktasında, kadınları korurken, kadınların mağduriyetlerini giderirken, temel insan haklarından koparmadan bunları yapmak gerektiği kanaatindeyim. Bu dengeyi çok iyi gözetlemek zorundayız. 8 Mart’ın da bir malzeme olarak kullanılmasına da karşıyız. 8 Mart’ın gerçek anlamda kadın bilinciyle, kutlanması gerektiği düşüncesindeyiz, burada da arkadaşların resimleri aktardıkları düşünceleri çok manidar. Var olan sorunları ortaya koymuşlar. Gelecekte ki umutlarını ortaya koymuşlar.” Dedi.

Serginin açılışına Millî Eğitim Müdür Yardımcısı ve Müdür Vekili Duran Doğan, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, şube müdürleri, okul  ve kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.