“Âlemlere rahmet” olan Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği o kutlu gün yaklaşıyor.

Her yıl İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğum tarihinin miladi takvime göre 20 Nisan tarihi olduğu kabul edilerek kutlu doğum etkinlikleri düzenleniyor. Yaşar Gölcü İlkokulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri, kocaman bir aile olarak bu kutlu günü çeşitli etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyorlar.

Okul Müdürü Bekir Güneşlice; “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası’na yaklaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.  O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır.”  dedi. 

Düzenlenen etkinliklerle ilgili Rehber Öğretmen Hatice Haklı ; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v);  “İnsanların bana en yakını üzerime en çok Salâvat getirenidir.”  buyurmuştur. Bizler de Yaşar Gölcü İlkokulu olarak O’na yakın olmak, O’nu unutmadığımızı ve çok sevdiğimizi göstermek için “Salavat Ağacı” etkinliği başlattık. Geçen sene de yapmış olduğumuz bu etkinlikte 656.000 salavat çekilmişti. Bu sene 1.000.000 salavat çekilmesini hedefliyoruz.”  dedi.

Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Yaşar Gölcü İlkokulu öğrencilerine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatının anlatıldığı çizgi filmler izlettirilerek ilahiler dinlettiriliyor, lokum ve gül suyu ikram edilerek bu özel ve anlamlı günün önemi anlatılıyor.

Din Kültürü Öğretmeni Betül Işık etkinlikte ilgili düşüncelerini; “Muhammed bir beşerdir ama herhangi bir beşer değildir, o, taşlar arasındaki yakut madeni gibidir. Yüce Rabbimiz, O’nun gösterdiği yolda ayaklarımızı sabit kılsın, bizi kendisine Salih bir kul, Resulüne layık bir ümmet eylesin. Ahirette de şefaatinden bizi mahrum eylemesin.” diyerek ifade etti.