19 Ekim 2017 tarihinde Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında 3.Kitap fuarında imzalanan STEM protokolü ile 2 ortaokul, 2 ilkokul ve 1 anaokulu olmak üzere 5 okulda ve Kültürpark da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından STEM Eğitimi Ortamlarının Oluşturulması ve gerekli ders materyallerinin teminini gerçekleştirildi ve Büyükşehir Belediyesi olarak 135.700,00 TL tutarında stem malzemesi alındı ve okullarımıza kurulmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edildi. 142 parçadan oluşun Stem Eğitim Setleri 1) Bağlarbaşı İmam Hatip Orta Okulu, 2) Mimarsinan ilkokulu, 3) Tenzile Erdoğan Anaokulu, 4) Kervan Turgut Pekel İmam Hatip Orta Okulu ve 5) Yahya Kemal İlkokuluna teslim edildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Mimar Sinan İlkokulunda düzenlenen bir törenle STEM Eğitim Materyallerinin kullanımına izin verildi. Törene Büyüşehir Belediyesi Genel sekreteri Züver Çetinkaya, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Züver Çetinkaya, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat İlçesi Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şube Müdürü Cuma Doğan, Onikişubat İlçe Millî Eğitim şube müdürü H.Emre Gökşen, Ömer Güner, Okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Stem Etkinlik Seti-Taşıtlar , Stem Etkinlik Seti-Temel Aktivite, Stem Etkinlik Seti-İleri Aktivite,  Blocks Okul Öncesi Kiti, Stem Etkinlik Seti-Uzman Aktivite ,Stem Etkinlik Seti-İş Makineleri , Lunapark Seti , Süper Vinçler, Mekanik ve Statik Sistemler,Enerji Dönüşüm Sistemleri   Dinamik ve Kuvvet Sistemleri, Arabalar ve İtiş Mekanizmaları, Optik – Gözlem ve Astronomi Seti

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Enerji Dönüşüm Sistemleri,Basınçlı Hava Sistemleri, Mühendislik Seti,Dinamik ve Kuvvet Sistemleri,Robot Yarışmaları Seti,Robot Kollu Otomasyon Sistemleri, Robota Giriş Seti Robo Txt Discovery ve Tip Jumbo setlerinden oluşmaktadır.

STEM İle Bilim Sınıflarında görev alacak personel ve öğretmenlere uygulamalı robotik ve kodlama eğitimi verildi. Eğitim Marmara üniversitesinden Erhan Kayaalp ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sami Topçu tarafından uygulamalı olarak verildi.

STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Eğitimi; teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan, öğrencilerin fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan dünyada birçok ülkenin öğretim programlarına dâhil ettiği bir eğitim yaklaşımı olma özelliğini taşıyor.

Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle kurulacak Stem Sınıfları ile;

Çocuklara keşfetme imkanı sunarak onlara bilimi sevdirmek;

Zihinsel becerilerini geliştirmek;

Öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek;

Bilimsel iletişim ve sosyal iletişim becerileri kazandırmak;

Bilime ilgi oluşturarak öğrencilerin ilerideki tercihlerine olumlu katkıda bulunmayı amaçlayan geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

STEM eğitimi, üretim, buluş yapma bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedefliyor. STEM Eğitimi almış bireylerin, iş dünyasına girdiklerinde de bu becerileri sayesinde iş hayatının istediği niteliklere kolayca uyum sağlayabilmesi ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı vermesi bekleniyor. STEM Eğitimi dünyada okul öncesi eğitimden yükseköğretime kadar tüm eğitim sürecini kapsayan disiplinler arası bir yaklaşım olarak kabul ediliyor.