Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz 2018-2019 Eğitim-öğretim yılının 2. Döneminin başlaması nedeniyle bazı okulları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelip önemli mesajlar verdi. Yeni dönemin başarı getirmesi ve hayırlı olması temennisinde bulundu. Yılmaz’ın ziyaretine Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü’de eşlik etti.

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

Dulkadiroğlu İlçesi Kahramanmaraş Anadolu Lisesinde öğrencilerle karşılıklı fikir alıverişinde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Yılmaz, öğrencilere: “ belirli bir hedefiniz olmalı, ders kitaplarınızın dışında bol bol farklı kitaplar da okumalısınız, ayrıca nitelikli vakit geçirmeniz için sosyal ve kültürel etkinliklere birlikte katılmanız gerekir “dedi.

Öğretmenler odasında, okul öğretmenleri ile bir arayan Yılmaz “İşimiz gücümüz eğitim, biz eğitim işi ile uğraşıyoruz, gücümüzü Eğitim’den alıyoruz. Derdimiz eğitim olacaktır” dedi ve önemli mesajlar verdi. Yılmaz’ın konuşmasından özet olarak şu mesajları verdi:

“Yapacağımız iş, kullanacağımız zamandan daha çok, o nedenle 1 saniyemizi bile boşa harcamayacağız. Başaramayız demek yok, başaracağız. Olmaz Demek yok olacak diyeceğiz ve başarılı olacağız. Dert edinmeden hedefe varılmaz, yeter ki dert edinelim.

İnsanların hayatından zamanı çalma gibi bir hakkımız yok, her ne iş yapacaksak mutlaka zamanında yapacağız ve işimize ciddi bir şekilde sarılacağız ve mutlaka adil ve şeffaf olacağız. Adil olmazsak güvenimizi kaybederiz. Güvenin olmadığı bir kurumda da başarı olmaz.

Eğitim adına çerçeveyi belirleyen programımız 2023 Eğitim Vizyon programıdır, bu programı hepinizin sindire sindire okuması ve uygulaması gerekir” dedi.

Yılmaz, okulda açılan İl Eğitim Tarih Müzesi’nde gezerek okul yöneticilerinde bilgi aldı.