Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başlatmış olduğu okul ziyaretlerine Onikişubat İlçesi Kürtül Ortaokul ziyaretiyle sürdürdü.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Okul girişinde Okul müdürü Tuncay Kılınç, Müdür Yardımcısı, Ümit Göher, Mesut Cankurt ve öğretmenler tarafından karşılanan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt okulun kullanım alan ve bölümlerini gezerek, okul Müdürü Tuncay Kılınç’tan bilgi aldı. Özellikle Ortaokul 8. Sınıf ve İlkokul 1. Sınıfları da ziyaret ederek öğrencilere çeşitli sorular sorarak onlarla diyalog oluşturdu.

Öğretmenler odasında okulun öğretmenleriyle de bir araya gelen Akkurt onlarla karşılıklı sohbet yaptı.

“Milli Eğitim müdürümüz kuruma kadar geldi, bazı sınıfları da ziyaret etti ama bizimle görüşmedi, bizim de onunla görüşüp söyleyecek sözümüz vardı diye İçinizden geçirebilirsiniz diye öğretmenler odasında sizlerle görüşmek niyetiyle geldim “ diyerek sözlerine başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Bu vesileyle sizlere bir de teşekkür borcum var, onu söylemek istiyorum, eğitim – öğretim döneminde bugüne kadar ilimizde ciddi bir sorunla, ciddi bir problemle karşılaşmadım, her yerde olabilecek şeyler. Burada sizin çok büyük bir emeğiniz kaktınız ve dikkatiniz var. O emeğiniz katkınız ve dikkatiniz sayesinde biz bugün sıkıntısız bir şekilde son haftaya girdik.

 İnşallah bu dikkatiniz, yoğunluğununuz, hassasiyetiniz devam ederse kazasız belasız bu dönemi bitiririz.  Hepimiz biliyoruz ki son haftalar okullara en çok zararın verildiği, ders yoğunluklarının azaldığı süreçlerdir. Ben sizden hasletle buna dikkat etmenizi, bu hassasiyetinizi arttırmanızı istiyorum.

İnşallah okulunuza daha sık da gelmeyi arzu ederiz arkadaşlar, Önemli olan şudur; sizler bugün buralardasınız, yarın farklı alanlarda, farklı yerde olacaksınız. Bu kurumun, kurum kültürünün oluşmasında, bu kurumun işleyişini sizlerin tavırlarıyla davranışlarıyla yönetilecek olmuş olması bundan sonraki bu durumunda nasıl yönetileceğini nasıl idare edileceğini belirleyen bir süreçtir. Bu yetiştirdiğiniz öğrencilere İnşallah 3-5- 10 yıl sonra farklı alanlarında, farklı yerlerinde görev alarak da buralara dönecekler, buralarda çalışacaklar. Onlar sizin bu yaptığınız katkı çaba ve gayretinizden dolayı gelip belki teşekkür edecekler. Onun için öğretmenlik mesleği belki hemen karşılığı görünen bir meslek değil, ama çok ileri şartlarda, çok ileri seviyede, düzeyde karşınıza çıkacak insanların olduğunu bilmenizi isterim” dedi.

Müdür Akkurt daha sonra kendisini yatılı bölge okulunda okuduğu yıllara ait anılarını anlattı ve öğretmenlerden gelen soruları cevaplandırdı.