Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun’un katılımıyla  İl Milli Eğitim Müdürü, Türkoğlu Kaymakamı, Türkoğlu Belediye Başkanı, İlçe Müdürleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürleri ile Mesleki Eğitimi Geliştirmek amacıyla Türkoğlu İlçesinde ilimizde görev yapan Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri ve Meslekî Eğitim Merkezi Müdürleri ile MÜSİAD organizasyonunda Saf Group metal işletmesi ziyareti yapıldı. 

Ziyaret öncesi yapılan toplantıdaki konuşmalarda projenin önemi ve bir ilk olduğu vurgulandı. Projenin amacı Meslek liselerindeki öğrencilerimizin yeteneklerini tespit edip o alanda kendilerini geliştirmeleri için gerekli ortamı, imkanları ve işbirliğini sağlamaktır. Okul-İşletme işbirliğini geliştirmek adına atılacak bu büyük adımla öğrencilerimiz kendilerini işletmelerde hayatın içinde yetiştirecektir. Bu projeyle Meslek lisesi öğrencilerimize daha kolay istihdam sağlanması ve daha kalifiye elemanlar yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

 

 

Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman,  okul-işletme iş birliğini geliştirmek ve bu alanda bir ilki gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini belirterek, “Şu anda meslek liselerine giden birçok öğrencimiz, fen lisesine, anadolu lisesine veya sosyal bilimler lisesine gidemedikleri için kendilerini işe yaramaz pozisyonunda değerlendiriyor; biz bunlara şahit oluyoruz ama işin aslı öyle değil. Gerçekten çok farklı yetenekleri olan çocuklarımız var. Akademik bilgi seviyesi düşük olmak demek yeteneksizlik veya işe yaramazlık demek değildir. Bu öğrencilerimiz kendilerini umutsuz vaka olarak görmemeliler. Bundan dolayı bu öğrencilerimizi işletmelerde hayatın içerisinde yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de öncelikle sektör temsilcileri ve bizler, bu projeye inanmalıyız. Bizler inanırsak öğretmenlerimiz de inanacak, öğrencilerimiz de inanacak.” ifadelerini kullandı.

Proje sayesinde meslek lisesi öğrencilerimize daha kolay bir istihdam sağlanacağını, işletmeler için ise daha kalifiye eleman imkânı olacağını ifade eden İl Müdürü Yusuf Kahraman, “Böylelikle şehrimizin dolayısı ile de ülkemizin ekonomisine biraz daha destek olacağız.” şeklinde konuştu.

 

 

Son olarak konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, her zaman bir sorun olarak ortaya konulan sanayicilerin, işletme sahiplerinin nitelikli personel bulamaması problemini, bu proje ile ilimizde çözmeyi hedeflediklerini kaydederek, “Tabi ki burada okul müdürlerimize, öğretmenlerimize çok ciddi görevler düşüyor. Dolayısıyla beklentimiz bugün başlangıcını yapmış olduğumuz meslek liselerimiz, sanayicilerimiz ve işletmelerimiz arasındaki iş birliğini ilerletmek ve amacımıza ulaşmaktır. Bu anlamda projenin işletmecilerimize, okullarımıza ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Toplantı sonrası “Meslekî eğitimlerin geliştirilmesi, iyileştirilmesi, öğrencilerin mesleki tercih yönlendirmeleri ve Okul-İşletme işbirliği” kapsamında Saflon Metal İşletmesini ziyaret edildi.

 

 

Ziyarete Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk  Coşkun, Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş,MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Serdar Salih Çiçekçi, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Türkoğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Adem Aydoğan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Halit demirtaş,İl Millî Eğitim Şube Müdürü Kemal Kösekul ve mesleki ve teknik okul müdürleri katıldı.