Türkiye’yi sarsan 6 Şubat 2023 tarihli ve Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Onikişubat Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu bahçesine kurulan çadırlara yerleştirilen Depremzede ailelere ait farklı yaştaki çocuklar’a eğitici eğitimler verilerek depremin etkisinden uzaklaştırma gerçekleştiriliyor.

Sakarya Bilim Sanat Merkezi Öğretmenlerinden Serkan Aydoğdu ve Eşi Emel Aydoğdu Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Kadir Demirkaynak‘ın daveti üzerine gönüllü olarak Kahramanmaraş’a geldiler. Burada okulun çadır alanında barınan farklı yaş grubundaki yaklaşık 50 çocuğa robotik kodlama, astronomi ve STEM temalı etkinlikler yaparak çocukların hem keyifli zaman geçirmesine hem de bir nebze de olsa bir şeyler öğrenerek depremin olumsuz etkisinden uzaklaşmasına yardımcı oldular.
Okul müdürü Mehmet Kıcalı geleceğimizin teminatı çocuklarımıza yapılan bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni ettiğini belirtti.
Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Yavuz da başka dernek, vakıf ve gönüllü eğitimcilerle benzer çalışmalar yaptıklarını çocukların eğlenerek öğrendiklerini belirtti. Yapılan çalışmalar için herkese teşekkür ediyorum, dedi.