Yıllardır Kara Lise olarak bilinen Maraş Lisesi şimdiki adıyla Kahramanmaraş Anadolu Lisesi tarafından geleneksel pilav günü düzenlenerek, mezunlar ve o yıllarda yönetici ve öğretmenlik yapmış eğitimciler bir araya geldi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan Pilav günü etkinliği okul müdürü Mehtap Süt’ün açılış konuşmasıyla başladı.

“Maraş Lisesi adına yaşatma adına Maraş Lisesi mezunlarını ağırlamaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz.” Diyerek sözlerine başlayan Mehtap Süt daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Mezunlarımızın okula verdiği değer okulumuzun kalitesini arttırır. Okulumuz çok değerli, bürokrat, akademisyen, siyasetçi, edebiyatçı ve çok değerli insanlar yetiştiren bir okul olup Kahramanmaraş’ın en değerli okuludur. Maraş Lisesi 1948 den beri mezun veriyor. Mezunlarımızın hepsi de birbirinden değerli, birbirinden kıymetli.

Bugün de aramızda bulunduğunuz için mutluluk ve gurur duyuyorum, tekrar hoş geldiniz.” Dedikten sonra Kahramanmaraş lisesinin kazanmış olduğu özellikle sportif alanda Türkiye, bölge ve il birincilikleri ve yapılan proje ve etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

Okul mezunlarından bazıları geçmişte yaşadıkları anılarını katılımcılarla paylaştı. Maraş Lisesi mezunlarından Erdoğan Güçlü, Muzaffer Ramazanoğlu, Mehmet Şerefoğlu, Aytaç Ergönenç ve Mustafa Okumuş’a plaket takdimi yapıldı.

Programın son bölümünde mezunlar hep birlikte koro olarak şarkı söylediler, ve pilav yendi.