Kuzey Yıldızları olarak adlandırılan Elbistan, Afşin, Göksun ilçelerinin aday öğretmenleri “Tecrübe ile buluşma etkinliği” kapsamında Elbistan’a bağlı Gündere köyüne ziyarette bulundular.

Habere Fotoğrafları İçin Tıklayın

Ziyaret dâhilinde inşaat mühendisi ve çevreci Poyraz Poyrazoğlu, ve araştırmacı, tarihçi, yazar Adnan Güllü’nün tecrübelerini aktardığı söyleşiye katılım gerçekleştirildi. Etkinliğe Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Elbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Müdürü İlyas Gezer, İstiklal İlkokulu Müdürü Yusuf Özdemir’de katıldı Okul Müdürü Volkan Küsmüş’ün bütün köy halkını da davet ettiği bir karşılama ve yemek organizasyonu ile sıcak ve samimi bir sohbet ortamı oluşturuldu.

Poyraz Poyrazoğlu Elbistan coğrafyasını gözler önüne sererek ağaç, bitki örtüsünün ne derece önemli olduğuna ve çevre bilincinin kazandırılmasına dikkat çekerek “ burada öğretmenlerimize çok büyük görevler düşüyor” dedi.

Tarihçi- yazar Adnan Güllü ise Elbistan İlçesinin doğal güzelliği, yeraltı kaynakları bakımından zengin oluşu ve Elbistan’ın tarihi bilgilerini aday öğretmenlerle paylaştı. Bu bilgilerin öğrencilere aktarılmasında en büyük görevin öğretmenlerde olduğunu ifade etti.

Gündere Köyü İlkokulu Müdürü Volkan Küsmüş, öğretmenler ve köy halkının misafirperverliği ile ağırlanan  aday öğretmenler yanlarında getirmiş oldukları hediyeleri küçük hediyeleri öğrencilere armağan edip onlarla mutluluğu paylaştılar