Kahramanmaraş’ın Afşin, Göksun, Elbistan, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde görev yapan ” Kuzey Yıldızları” aday öğretmenleri Aday Öğretmenler Koordinatörü Faik Türk başkanlığında, adaylık eğitimi süreci okul dışı faaliyetleri kapsamında gönüllülük ve girişimcilik adına İzmir depremi yaralarını sarmak için yapılan bağış kampanyasında toplam 7 bin 100 TL. Bağışta bulunarak AFAD hesabına yatırarak büyük bir farkındalık yarattılar.

 

Kuzey Yıldızları aday öğretmenleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ve Aday Öğretmenler Koordinatörü Faik Türk’le birlikte Elbistan Kaymakamı Özkan Demiri makamında ziyaret ederek AFAD hesabına yatırılan 7 bin 100 TL.lik bağış makbuzunu ve günün anısına bir buket çiçeği Kaymakam Demir’e takdim ettiler.

Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, aday öğretmenleri bu örnek davranışlarından dolayı kutlayarak bu işte emek ve katkı sunan herkese teşekkür etti. Kaymakam Demir, Başta Cumhuriyetin kurucusu ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlere rahmet, yaşayanları sağlık ve başarı dileyerek öğretmenler gününü kutladı.

Kuzey Yıldızları Aday Öğretmenleri koordinatörü Faik Türk, “Aday öğretmenlerimiz, herkese örnek olabilecek bir davranış göstererek farkındalıklarını ortaya koydular. Allah yardımlarını kabul etsin ve ülkemizi bir daha bu tür felaketlerle karşılaştırmasın” dedi.

AFAD GENEL MERKEZİNDEN GÖNDERİLEN YAZI