Elbistan, Afşin, Göksun ilçelerinde görevli Kuzey Yıldızlı adayları olarak adlandırılan aday öğretmenler bulundukları yerin turistik, tarihi ve kültürel alanlarını tanıma kapsamında 3 Haziran 2016 Cuma günü Nurhak İlçesini ziyaret ettiler.

Habere Ait Fotoğrafları Görmek İçin Tıklayın

Nurhak İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Maragoz’un ev sahipliğinde Nurhak İlçesine gelen Kuzey Yıldızı adayları Nurhak Spor Salonunda açılan Bilim Sanat Şenliği sergisini gezerek bilgi aldılar, ve sergideki eserlerin güzelliği ve yapıcılığı karşısında hayretlerini gizleyemediler, bu çalışmaları kendi okullarında uygulama anlamında bol bol fotoğraf çektiler. Sergi ziyareti sona erince bahçede topluca halay çekerek gönüllerince eğlendiler.

Buradan ayrılan aday öğretmenler Nurhak Halk eğitimi Merkezince açılan yılsonu sergisinde ki birbirinden güzel, el emeği göz nuru eserleri de görme imkanı buldular. Daha sonra Nurhak Belediyesine geçerek Belediye başkanı Av. Ahmet AKKUŞ’ tarafından hazırlatılan sinevizyon gösterisini izlediler.

Kuzey Yıldız aday öğretmenleri okul ziyaretlerini de tamamlayarak Nurhak İlçesinin Kullar Tatlar mesire alanında buz gibi çıkan suyun çevresinde ki muhteşem manzarayı görme imkanına kavuştular.

İlçe Millî Eğitim Müdürü eğitimle ilgili hayatında ve tecrübeleriyle ilgili anılarını anlattı ve adaylara başarılar diledi. Aday Öğretmenlerin Koordinatörü Faik Türk ise ev sahibi Hüseyin Marangoz’un gösterdiği ilgi ve alakanın kendisini etkilediğini vurgulayarak, teşekkür etti.