Kahramanmaraş- Elbistan ve Afşin İlçelerinde görevli aday öğretmenler (Kuzey Yıldız Adayları) her zaman olduğu gibi Eğitim Koordinatörleri Faik Türk’le beraber Elbistan ve Afşin’de ki köy okullarına giderek yüreklerini  ortaya koydular.

Fotoğrafları Görmek için Tıklayın

Elbistan’da ki aday öğretmenler İlçe Millî Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt ile birlikte Elbistan karamağra ve Keçemağra İlkokulunu ziyaret ettiler. Paylaşmanın ve fedakarlığın örneğini sergilediler. Köy okulu öğrencilerini hediyeleriyle mutlu etmesini bildiler ve o çocukların mutluluğu kendilerini de mutlu etti ve aday öğretmenler yaşadıkları heyecanla birlikte kendilerine yakışanı yerine getirdiler.

Bu ziyaretten bir gün sonrada yine yetiştirme süreci koordinatörü Faik Türk öncülüğünde Afşin İlçesinde ki aday öğretmenler okul dışı faaliyetleri-sosyal sorumluluk adına  Afşin-Gözübenli İlkokulu öğrencileriyle birlikte oldular. Bu ziyarette Şube Müdürü Hasan arslan’da eşlik etti.

Aday öğretmenler bu okula, boya, sınıf halısı, temizlik malzemeleri, kırtasiye çeşitleri, yardımcı ders araç-gereç ve kitaplar, tel örgü vb yardımlarda bulunarak örnek bir davranış sergilediler.

Öğrencilerin yazdığı duygulu mektuplar yüreklerinde farklı duygular açarken öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ve önemini bir kez daha anladılar