Yürütücülüğünü Doç. Dr. Esef Hakan TOYTOK’un yaptığı Tubitak 4005 Hibrit Tabanlı Etkili Öğrenme Ortamı Oluşturma temalı proje Kahramanmaraş  Sütçü İmam Üniversitesi ev sahipliğinde  gerçekleşti. 

 

Hibrit (yüz yüze ve uzaktan) öğrenme kavramlarına dayanan, öğretmenlerin yeni teknolojileri eğitim öğretim etkinlikleri içerisinde etkin kullanmasını sağlamak amaçlanmıştır. Bu amaca uygun şekilde öğretmenlere yönelik 20 etkinlikten oluşan 5 günlük bir çalıştay yapılmıştır.

HABERE AİT FOTO VİDEOYU İZLEMEK İŞÇİN ALTTA Kİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=QzStZAUdQqs

 

Bu projede Değişen dünyada değişen öğrenme ve öğretmen, 21. Yüzyıl Becerileri ve Hibrit Öğrenme, Okulda ve sınıfta öğrenme anlayışını değiştirme ve geliştirme, Okul öncesinde ve ilkokulda hibrit öğrenme ortamları tasarlama ve Okul öncesinde ve ilkokulda biçimlendirici değerlendirme tasarlama atölyelerine yer verilmiştir. Hibrit öğrenme ve öğretmen sürecinin teorik altyapısı da dâhil olmak üzere, planlanması, gerekli hazırlıkların yapılması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi süreci öğretmenlere atölyeler eşliğinde uygulamalı olarak aktarılmıştır. 
 
Prof.Dr. Uğur BATI ve Dr. Özgür BOLAT’ın da yer aldığı farklı üniversitelerdeki uzmanların ve Kahramanmaraş, İzmir, Mersin Tarsus ve Siirt illerinden yaklaşık 40 katılımcının dahil olduğu proje 5-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirmiştir.