Kitap okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak, okuduğu kitabın anlama seviyesini görmesini sağlamak, güven duygusunu geliştirmek, sosyal ve kültürel alanda okulun temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullar arasında öğrenim gören öğrenciler arasında kitap okuma etkinliği ve yarışması yapılmıştı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim kurumlar yönetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları sosyal Etkinlik Yönetmeliği çerçevesinde yapılan bu yarışmada İkinciliği Pazarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Sümeyye İncir isimli öğrenci kazanmıştı.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Pazarcık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek, Sümeyye İncir’e ödül olarak yarım altın ve muhtelif hediyelerini kendisine takdim etti.

Başarılı olmada kitap okumanın önemine işaret eden Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Başarılı ve Mutlu Olmanın Şifresi” ile ilgili öğrenciler şu şekilde aydınlattı. “Hedefiniz belli olacak, hepimizin kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede hedefimiz belli olacak.  Belirlediğiniz bu hedefin gerçekleşmesine %100 inanacaksınız, %100 isteyeceksiniz, %100 ısrar edeceksiniz, kesinlikle pes etmeyeceksiniz. Planlama yapacaksınız, plansız başarı olmaz. Plan yaparken 5N-1K formülü ile çalışacaksınız ve uygulama yapacaksınız sonucunda mutlaka başarılı olacaksınız.

Ayrıca şu 3 A formülünü aklınızdan çıkarmayın, 1-Aklınızı asla kiraya vermeyin, 2- Arkadaşlarınızı daima kendinizden daha üst seviyede seçin, 3-Ahlakınız güzel olsun” dedi.