Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ve Bağlarbaşı İmam Hatip Ortaokulu koordinesinde Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda düzenlenen yarışmada, İl genelindeki İmam Hatip Ortaokulları arasında şiir okuma kategorisinde 8, hikâye canlandırma kategorisinde 5, Arapça şarkı/ilahi kategorisinde 8 okul katıldı.

Habere Ait Fotoğraflara Tıklayın

Yarışmalarda Arapça şiir okuma yarışmasında Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Enes Yılmaz birinci, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu ise üçüncü oldu.

Hikâye canlandırma kategorisinde ise Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Abdullah Sârim Şahin, Onur Kahveci, Fatin Şirikçi, Raşidin Buğda tarafından canlandırılan “Hoca Ve Yaramaz Eşek” hikâye canlandırması birinci, Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Hacı Bayram Veli İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu.

Arapça şarkı/ilahi kategorisinde ise Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu birinci, Elbistan Şehit Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Kervan Pastanesi Turgur Pekel İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Tayyip Durmuş üçüncü oldu.

Konu ile görüşlerini aldığımız Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Çal; Okulumuz akademik başarılarının yanında bu tür sosyal ve kültürel başarılarıyla ilimizin eğitimine önemli bir katkı sunmaktadır. Yarışmada emeği geçen öğrencilerimize ve öğrencilerimizi yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimize ve hassaten Tarık Kaan YILMAZ beye ,yine bu güzel okulu,müesseseyi ilimize kazandıran Kervan Pastanesine teşekkür eder,öğrencilerimize bölge finalinde de başarılarının devamını dilerim dedi.