Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu İlçesi Genç Osman Ortaokulu’nda 2014-2015 Eğitim öğretim yılı sonu karne dağıtım töreni programı gerçekleştirildi ve Kahramanmaraş il genelinde 262 bin öğrenci tatile merhaba dedi.

Program sunucusu öğretmen Demet Nalçacı’nın; “2014- 2015 eğitim öğretim yılı bu törenle son bulacak; ancak her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Eğitim ve öğretim âlemin gözbebeği olan insana layık olduğu değeri kazandırma çabasıdır. Biz öğretmenlerin yegâne gayesi özünüzde var olan güzellikleri ortaya çıkaracak bilgiyi ve ahlak esâslarım sizlere aşılamaktır. Ne güzel ifade etmiş Yunus:

İlim ilim bilmektir İlim kendini bilmektir Sen kendini bilmezsen Ya nice okumaktır.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. Şunu da belirtmek gerekir ki notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz.” Konuşmasıyla başladı.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Programın açılış konuşmasını Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz yaptığı ve şu ifadeleri kullandı:

“Malumunuz bugün tüm Türkiye’de karne dağıtımı törenleriyle 17.500 çocuk, genç olmak üzere ilkokul, ortaokul ve Otaöğretim kurumlarımız eğitim – öğretim yılını tamamlayarak tatile giriyor. Eğitimde hedefimiz en iyi bir seviyeyi yakalayabilmektir ancak herkesin aynı başarıyı yakalaması mümkün değildir. Ama eğitimde seviyemizin ileriye taşımak öncülüğümüzdür. Başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz il genelinde, İlçede arkadaşlarımız ekipleriyle beraber bu konuda azami gayretlerini gösteriyorlar.

Bu gün sevinçlerin ve coşkunun, duygusallığın yaşandığı gün. 8-9 aylık bir eğitim döneminde karnelerinizi alarak tatile gireceksiniz. Sekizinci sınıflar mezun olarak lise öğrenimine başlayacak. Hepinize güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle, başarılar diliyorum” dedi.

Bu konuşmadan sonra anasınıfı öğrencilerinin “Anadolu Ateşi” isimli dans gösterisi başladı. Miniklerin bu güzel gösterisinden sonra ödül törenine geçildi.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

Okul birincisi 5-A sınıfı öğrencisi Feyzullah İspir’in ödül ve belgesini Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Okul üçüncüsü 5-B sınıf Öğrencisi Sedanur Akçakaya’nın ödül ve belgesini İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Okul ikincisi 6-A sınıf öğrencisi Cennet Akçaya’nın ödül ve Belgesini Dulkadiroğlu İçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, Kitap Okuma Turnuvası birincisi Ramazan Yenigül’e ödülünü Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Yunus Haskılıç, Kitap Okuma Turnuvası ikincisi Samet Arslan’a ödülünü Türkçe öğretmeni Merva Uğur ve Kitap Okuma üçüncüsü Aykut Karaüzüm’e ödülünü okul müdürü Harun Kara verdi.

Karne dağıtım törenine sınıflarda devam edildi ve protokol tarafından öğrencilere karne, teşekkür ve takdir belgeleri verildi.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri de farklı   okullarda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katılarak okul yönetimine ve öğrencilere destek verdiler.

Habere Ait Foto Galeri için Tıklayın!

“Okumanın önemine vurgu yapan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, öğrencilere güzel bir tatil geçirmeleri dileğinde bulunup zamam zaman da kitap okumalarını tavsiye edip başarılar diledi.