Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Anadolu İmam-Hatip Liseleri arası düzenlediği mesleki yarışmalardan Genç Sadâ Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması  yapıldı.

Kahramanmaraş İl Finali Onikişubat 15 Temmuz Şehitler İmam-Hatip Ortaokulu konferans salonunda, Dulkadiroğlu  Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde yapıldı.

 

YARIŞMA FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=I3jM6oQxKJU

Yarışma  Kahramanmaraş merkez ve İlçelerindeki Anadolu imam-hatip liselerinden 13 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışma başlamadan önce ve jürinin değerlendirmesi esnasında Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam-Hatip Lisesi ilahi korosu izleyicilere ilahi dinletisi gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı, Açılış Kur’ân-ı Kerim’i ve açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Genç Sadâ Kur’ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması kura ile belirlenen sıraya göre icra edildi.

Yarışmaya katılan öğrenciler izleyenlere etkileyici bir Kur’an ziyafeti sundular. Yarışma sonucunda jüri üyelerinin yaptığı puanlamaya göre Kahramanmaraş Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Yiğit KARAOKUR BİRİNCİ, Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencimiz Mustafa GÖNLÜ İKİNCİ ve Elbistan Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit POLAT ÜÇÜNCÜ oldu.

Yarışma sonunda jüri üyelerine, öğrencileri yarışmaya hazırlayan meslek dersleri danışman öğretmenlerine ve yarışmada dereceye giren öğrencilere ve yarışmaya katılan diğer öğrencilere hediyeler takdim edildi.