Onikişubat İlçesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürlüğünün açmış olduğu ” Diksiyon” kursuna yoğun ilgi var.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Müdürlüğü bünyesinde eğitim görevlisi Demet Erol Kiraz tarafından 35 kursiyere verilen  21 Şubat 2015 Pazar günü başlayan“ diksiyon ” kursu hafta sonları Cumartesi ve Pazar günleri devam ediyor.

28 Mart 2015 tarihinde sona erecek kursta, diksiyon ve ses, solunum, yabancı sözcüklerin kullanımı, duraklamalar, ses bükümleri, tınları, ses taklitleri, kelime elamanları, güzel ve etkili konuşmanın önemi vb konular anlatılıyor.

Güzel konuşmanın önemine değinen kursun eğitim görevlisi Demet Erol Kiraz şu ifadeleri kullandı: “Diksiyon, iyi bir konuşma becerisinin sadece bir parçasıdır. Ama halk arasında genel olarak güzel konuşma becerisinin tümü olarak genellikle değerlendirilir. Güzel konuşma insanlara hayat boyu beğeni ve takdir kazandırır.

Öğrencilerimizin kursumuza ilgisi çok büyük. Kursa katılmaktan her geçen gün daha da büyük zevk alıyorlar. Biz öğrencilerimizden konuşma sırasında tonlama ve vurgulamalara dikkat etmelerini istiyoruz. Ayrıca sesimizi de doğru kullanabilmenin ve nefesimizi kontrol edebilmemizin de önemini anlatıyoruz” dedi.

Kursiyerler böyle bir kursa katılmaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler.