Bölgede tek olan ve Afşin Belediyesi tarafından Rabia Parkı içerisine yapılan Trafik Eğitim Merkezi için Açılış töreni gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Afşin Belediyesinin Mega Projeleri arasında yer alan Rabia Parkı içerisine Çocuklar için İnşa edilen Trafik Eğitim Merkezi bugün (26 Eylül 2018) saat 11.00 de düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

Trafik Eğitim Merkezinin Açılış törenine Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Akdoğan, Afşin Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan,  İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Okullarda dördüncü sınıftan itibaren öğrencilere trafik dersinin verildiğine, bu teorik bilgilerin Afşin Belediyesi tarafından yapılan trafik eğitim parkurunda pratiğe dönüşeceğine işaret eden Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,  artık “Sınıflarımızdaki derslerin yanı sıra okullarımızın bahçelerinde öğrencilerimize trafik eğitimi verme çalışıyoruz. Fakat ilçe bazında bu kadar gelişmiş ve kapsamlı bir eğitim parkurunu ilk defa görüyorum. Öğrencilerimiz trafikte yapılması gereken rolleri burada uygulayacak ve yaşama biçimi olarak benimseyecekler. Öğrencilerimizi düşünerek bu hizmeti hayata geçiren Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e teşekkür ediyorum.” dedi.

“Afşin Belediyesi olarak eğitime katkı sunmak, öğrencilerimizin teorikte edindiği bilgileri pratiğe dönüştürmek için Trafik levhaları ve sinyalizasyon sistemi dışındaki bütün işlerde belediyemizin kendi imkânlarını kullanarak bu parkuru yaptık” diyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Çocuklara trafik eğitiminin küçük yaşlardan itibaren verilmesi gerekiyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın trafik konusunda daha iyi eğitim alabilmesi için kendi imkânlarımızla trafik eğitim parkuru yaptık. Burada elimizden geldiğince küçük bir şehrin trafik hayatını simüle etmeye çalıştık. Sembolik hastane, okul binası, üstgeçit, parkı, yaya geçişi ve trafik sinyalizasyonları gibi bir şehirde ne olması gerekiyorsa onu yaptık. Trafik kazalarında birçok insanımız hayatını kaybediyor veya sakat kalabiliyor. İnsanlarımıza trafik eğitimini en baştan, öğrenciyken verebilirsek kurallara saygılı ve trafik kazalarının en az yaşandığı bir ülke olabiliriz.” Dedi.

Başkan Güven’in konuşmasının ardından trafik eğitim parkuruna gelen öğrenciler akülü araçlarla deneme sürüşü gerçekleştirdi.