Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezinin müzik, drama, İngilizce ve edebiyat alanındaki yetenekli öğrencileri “BİLSEM Sanat Etkinlik Gecesi”nde velilerine unutulmaz bir gece yaşattılar.

Bilim ve Sanat Merkezi salonunda yapılan, Okul Aile Birliği ve Kahramanmaraş Valiliği Basın-Yayın Müdürü Halit Uğur, veliler, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Gecenin açış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ramazan Avcı, konuşmasında “Merkezimizin amaçlarından birisi, öğrencilerimizin yetenek alanlarının geliştirilmesinin yanı sıra, sosyal ve duygusal gelişimlerine,  bilimsel düşünce ve davranışlarla estetik değerleri birleştirmelerine, kendini gerçekleştirmiş bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.

Bu amaçla, geçen hafta içerisinde öğrencilerimizin görsel sanatlar alanında yapmış oldukları eserlerle bilim alanında hazırlamış oldukları projeden oluşan Sanat ve Bilim Sergisi’nin açılışını yapmıştık.

Katılımcılar tarafından büyük takdir gören bu etkinlikten sonra bu akşam da müzik, edebiyat, İngilizce ve drama alanında öğrencilerimizin yeteneklerini sergileyecekleri etkinlik gecesini gerçekleştireceğiz.

Görsel Sanat ve Bilim Sergisinin düzenlenmesinde emek veren öğretmen ve öğrencilerimizle bu gecenin hazırlanmasında emekleri bulunan öğretmen, öğrenci ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Müzik alanında müzik öğretmeni Ömer Tepebaşılı ve Sena Baş’ın rehberliğinde solo enstrüman ve koro şarkılardan oluşan konser, dinleyicilere müzik dolu dakikalar yaşatırken, İngilizce öğretmeni Yasemin Acer yönetimindeki İngilizce şarkı korosunun İngilizce seslendirdiği hareketli şarkılar dil öğretiminin gramerle yapılmaması gerektiğini ispatlar nitelikteydi.

Edebiyat öğretmeni Mine Demir’in rehberliğindeki şair öğrenciler, kendilerinin yazmış oldukları enfes şiirleri okurken, salonda duygusal bir hava hâkim oldu.

Türkçe-drama öğretmeni Mustafa Yoğurtçu’nun yönetimindeki drama ekibi, ulu orta cep telefonunun kullanılmasının ortaya çıkardığı tuhaflıkları mizahi bir komediyle ortaya koyarken,  seyircileri kahkahalara boğdu. Öğrencilerin rol kabiliyetleri büyük beğeniyle izlendi.