Boylu Mahallesi Kadın Çiftçilere Çağlayancerit Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmaları Tarafından Meyve Bahçelerinde Gübreleme Kursu Verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Halk Eğitim Merkezi ile Çağlayancerit Ziraat Odası arasında imzalanan ortak protokol gereği kadın çiftçi eğitim kursu düzenlendi. “Meyve bahçelerinde gübreleme” konusunda Çağlayancerit İlçesi Boylu Mahallesinde, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 25 kadın çiftçimize düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Konu hakkında açıklama yapan Çağlayancerit Ziraat Odası Başkanı Ömer ÇEDENE’ Çağlayancerit İlçesinde meyve yetiştiriciliği büyük önem taşımakta, özellikle kadınların bahçeye büyük katkısı var. Kadın çiftçilerimizin eğitimlerde öğrendiklerini, çocuklarına, yani geleceğin çiftçilerine ve diğer kadın çiftçilere de aktarmalarını umut ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, kadınlar ekonomik ve sosyal alanda güçlendirildiğinde, ekonomik büyümeyi, sosyal gelişmeyi ve sürdürebilir kalkınmayı sağlarlar, liderlik ve değişimin temsilcisi olurlar. Odamız olarak ailenin temel direği olan kadınlarımızın güçlü olmasını istiyoruz. Kadınların ve kızların eğitime katılması, temel iş gücünde hak ettikleri yerleri alması ve her konuda kadınlarımızın güçlenmesi ülkemizi de güçlü kılacaktır’ dedi.