Türk turizmine kalifiye eleman yetiştiren şehrimizin gözde eğitim kurumlarından Kahramanmaraş Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2015-2016 eğitim öğretim yılında 28 öğrenciyi daha başarıyla mezun ederek turizm sektörüne kazandırdı.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Dört yıl boyunca Ön Büro, Mutfak ve Servis alanlarında eğitim gören öğrenciler, turizme taze kan olarak sektörle buluşmak için ilk adımı atmışlardır. Genç turizmciler için 15 Nisan 2016 Cuma günü akşamı okul idaresi ve öğretmenleri tarafından Uygulama Oteli salonunda muhteşem bir mezuniyet töreni düzenlenmiştir. Halk oyunları ekibinin renk kattığı gecede genç turizmciler mezuniyet coşkusunu öğretmenleriyle beraber yaşadılar.

Okul Müdürü İsmail Gençoğlan yaptığı açış konuşmasında diploma sahibi olmakla turizm lisesi mezunu olmak arasında büyük farklar olduğunu belirterek; topluma donanımlı, yetkin, çalışkan, insana saygılı, onurlu bireyler kazandırdıklarına inandıklarını vurguladı. Okul Müdürü İsmail Gençoğlan mezun olan öğrencilerin yalnızca Kahramanmaraş turizminde değil, ülkemizin her yerinde başarılı olacaklarına inandığını söyleyerek, “Kahramanmaraş Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çatısı altında bulunduğunuz sürece, eğitim için seçtiğiniz alanlarda, en iyi bilgi ve donanıma sahip olmanız için tüm gücümüzle çalıştık; imkanlarımızı seferber ettik. Öğrendiklerinizi meslek hayatına taşıyabilmeniz amacıyla özel sektörle işbirlikleri gerçekleştirdik; Antalya bölgesindeki 5 yıldızlı otellerde işletmede meslek eğitimi imkânı sağladık. Sizi iş dünyasına hazırladık. Bütün bunların yanı sıra çok yönlü, yetkin bireyler ve aydın birer insan olarak içinde yaşadığınız toplumun tarih, kültür ve değerlerinin farkında olmanız; sanat, spor ve sosyal çalışmalar içinde yer almanız için de çaba sarf ettik. Amacımız hiç bir zaman sizleri eğip, bükerek, istediğimiz modele uygun hale getirmek olmadı. Bizler eğitimi bu şekilde anlamıyoruz. Aksine sizlerin ‘birey’ olarak şahsiyetinizi ve duruşunuzu geliştirmeyi hedefleyen, sizlerle iletişim ve karşılıklı etkileşim içerisinde, sürekli daha iyiyi arayan bir sistemi hayata geçirmeyi arzuladık. Umarız muvaffak olmuşuzdur. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık eylesin.” dedi. Okulumuzdan mezun olan sevgili öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarı ve mutluluklar dileriz.

Mezuniyet gecesinde öğretmenleriyle beraber  gönüllerince eğlenip , her zaman hatırlayacakları, unutamayacakları bir gece geçirdiler.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR