Onikişubat İlçesinin göze okulları arasında bulunan İsmail Kurtul İlkokulu Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılında yaptığı etkinliklerle göz doldurdu.

İsmail Kurtul İlkokulu Yönetici ve öğretmenlerinin el ele vererek planladığı 102. yılı Kahramanmaraş’ın Kurtuluşu amacına uygun bir şekilde gerçekleştirildi ve öğrencilere kurtuluş ruhu verildi. 

Farklı sınıflar çeşitli canlandırmalar, okunan şiirler ve yapılan konuşmalarla öğrencilere geçmişi yeniden yaşattılar.

 

ETKİNLİKLERE AİT FOTO-VİDEOYU SEYRETMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=9cdYOdUVayw

 

Sütçü İmamın Torunu Yaşar Türk Korur İsmail Kurtul İlkokulu 3_E Sınıfı Ve 2_C Sınıfları Öğrenci Ve Öğretmenleri İle Buluştu.

Maraş kurtuluş mücadelesini başlatan, Maraş’ta Fransız-Ermeni askerlerine karşı ilk kurşunu atan asıl adı İmam olan ve  süt satarak geçimini sağladığı için “Sütçü” lakabı verilen Türk direnişçi Sütçü İmamın Torunu Yaşar Türk Korur , konuştuğu sınıflarda Maraş’ın İşgali, Fransız askerlerinin yaptığı zulümleri, Sütü İmam ve Türk kadınının peçesine uzanan askerlere kurşun sıkarak mücadelenin ateşlendiğini,  o dönemdeki kahramanlık ruhu , Maraş halkının haklı mücadelesi ve düşmanın kovuluşunu anlattı.

Öğrenciler Yaşar Türkkorur’u zevkle dinlediler.2-C sınıfı öğretmeni Hatice Nur Okuducu ve 3-E sınıfı öğretmeni  Eşe Kaplan Gönen, bu kutlu mücadelenin hikayesini yaşayan tarih olarak Yaşar Türk Korur dan dinlemekten şeref duyduklarını ifade ettiler.