Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme Sınav Hizmetlerini Genel Müdürlüğünün başlattığı kapsamlı ve kalıcı bir soru havuzu oluşturma çalışmaları doğrultusunda İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz başkanlığında bir araya gelerek Şube Müdürü Mehmet Çelik ve Komisyon üyeleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

 

Konunun çok önem arz ettiğine işaret eden Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz , Soru Hazırlama Çalışmalarında izlenecek yol hakkında genel bilgilendirme yaptıktan sonra, azami özenin gösterilmesini isteyerek şu ifadelere yer verdi:

“Soruların ölçücülüğü, , kalitesi, seviyeye uygunluğu, orijinalliği konuları zaman zaman meslektaşlarımız tartışır. Bu sorular gökten zembille inmeyecek, yerde de mantar gibi bitmeyecek, bu işte liyakatli olan, konusunda sahasında uzman olan, sadece konuyu bilmek değil bu soru sorma, hazırlama tekniğini usul bakımından, muhteva bakımından hazırlayacak kabiliyetli arkadaşlarımız var. Hazırlayacağınız sorular sadece ölçmek olmamalı ölçerken de, öğretici olmalı. Sizin iş tutuşunuz bunun kalitesini ortaya koyar. Bakanlığımız bu işi önemsiyor ve takipçisi olacak onun için işin ne kadar ciddi olduğunu ifade ediyorum.

Hoş önemli bir iş yaptığınızı, insanların bilgelerini ölçeceğinizi, hem de bu sorularla bir adaleti tesis edecek ve bilen kimselerin kazanacağını düşünerek, işi sıkı tutarak ciddi bir çalışma ortaya koymalısınız ki iyi sonuç almalısınız. Bu güzellikte sizlerin de payı olsun. Soruların bilimsellik açısından uygunluğunu azami şekilde ön plana çıkaracak şekilde bir çalışma sergilemenizi rica ediyorum. Genel Müdürümüz Dr. Sadri Şensoy  bu çalışmanın bizim için çok çok önemli olduğunu bizzat bizlere illetti, sizlere de başarılar diledi, selam gönderdi, bizlerde inşallah bunun gereğini en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bu yarışta bizim de tuzumuz olsun, biz öncü olalım, bunun lezzetini tadını biz ortaya koyalım. Heyecanla, coşkuyla, inanarak, samimiyetle, motivasyonla çalışma yaparsak güzel sonuçlar elde ederiz.”  Dedi.

Bu konuşmadan sonra komisyon üyeleri soru havuzu çalışma planını ele alarak istişare etti bir değerlendirme yaptı.