Kahramanmaraş İl Mesleki Koordinasyon Kurulu Onikişubat Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy başkanlığında yapıldı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy mesleki teknik eğitimin önemine vurgu yaparak “İlimiz de bu alandaki mevcut başarıyı daha ileriye taşımak için hepimiz el birliğiyle, gönül birliğiyle var olan enerjimizle çalışmak zorundayız” dedi.

İl Mesleki Koordinasyon Kurulu toplantısında 2014-2015 eğitim-öğretim yılında mesleki ve teknik eğitim veren okulların genel bir değerlendirmesi yapılmasından sonra mesleki ve teknik eğitimle ilgili tanıtım sunusu izlendi.

Toplantının gündemi gereği 15 Mart 2015 tarihinde açıklanan sınav sonuçları okul bazında ele alınarak değerlendirildi. Kahramanmaraş’ta mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin 2014-2015 eğitim-öğretim yılının 1. Dönemine ait genel bilgi derslerindeki başarı durumları ele alınarak ilgili sunu izlendi.

İl Mesleki Koordinasyon Kurulu toplantısının son bölümünde, Afşin İlçesi Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünün Anadolu Teknik Programında Bilişim Teknolojileri Alanının Veri Tabanı Programcılığının kapatılarak Anadolu Meslek Programında Veri Tabanı ve Web Programcılığı dallarının açılması görüşüldü. Alan dalı açılması ile ilgili tekliflerin değerlendirilmesinden sonra dilek ve temennilere geçildi ve toplantı sona erdi.