Kahramanmaraş İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama Komisyonu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şube Müdürü Mustafa Zincirkıran, MEM Hayat Boyu Öğrenme Şefi Bayram Metin, Açık Öğretim Koordinatörü Abit Akar, İlçe Şube Müdürleri, Merkez ve İlçe Halk Eğitim Müdürleri ve Müdür Yardımcıları katılımı ile  Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi salonunda yapıldı.

 

Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerince vatandaşlarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda mesleki, sosyal-kültürel ve okuma yazma kurslarının açılmasının görüşülmesiyle başlayan toplantıda daha sonra sırasıyla aşağıdaki konular ele alınarak değerlendirildi.

 

1-Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüklerimizce Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar.

 

2-Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 26 Haziran 2012 tarihli ve 2869 sayılı emirleri doğrultusunda; Kahramanmaraş’ta Hayat Boyu Öğrenmeye katılma oranlarının artırılması ile ilgili yapılan çalışmalar.

 

3- Milli Eğitim Bakanlığı  Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 11/01/2013 tarihli ve 23581 sayılı emirleri doğrultusunda Açık öğretim okulları iş ve işlemleri.

 

4-Millî Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 59. Maddesinde belirtilen “il Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu” toplantısı için gerekli çalışmaların yapılması.

 

5- Hayat Boyu Öğrenme Geliştirilmesi Projesi İl Eylem Taslak Planının hazırlanması,

 

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi. Toplantı sonrası Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürlüğünün katılımcılara ikramı oldu.