Kahramanmaraş Öğretmenevi salonunda Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’tan ilgili eğitim yöneticilerin katıldığı “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenme Geliştirilmesi” Projesi toplantısı 17-18 Nisan 2013 tarihinde yapıldı.

Uygun ve kapsamlı Hayat Boyu Öğrenme stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasının desteklenmesinin hedeflendiği Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Proje toplantısının eğitim görevlisi Deniz Dinçel.

“Daha önce belli bir uygulamaya maruz kalmış bir grup insanının yaşamlarında oluşan değişimi ölçmek için geriye dönük olarak yapılan araştırmaya iz sürümü çalışması” denir diyen Deniz Dinçel;

”İz sürme çalışmaları, Bilginin toplanması, ana göstergelerin belirlenmesi, diğer göstergeler, grup çalışması, yöntem, hangi yöntemin kullanılacağına dair karar verme, örneklem belirleme, saha ekibini belirleme, iz sürme çalışmalarında veri toplama, yararlanıcı anket, görüşme boyunca dikkat edilecek noktalar, dikkat edilmesi gereken etik konular” hakkında sunu eşliğinde bilgi aktardı.

Katılımcılar karşılıklı olarak konularla ilgili fikirlerini dile getirdiler. Toplantıya ilgili kursiyerlerin yanı sıra HBÖ’den sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Şube Müdürü Hasan Gül ve HBÖ Şefi Bayram Metinde katıldı.