İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarının müştereken çıkardığı yönetmelikle 20-27 Aralık, “Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası” ilan edilmiştir. Bu vesileyle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi destekleriyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimci-yazar Sayın Vehbi Vakkasoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı, “Hakk’ın Sesi Mehmet Akif” konulu konferans gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Mehmet Akif Ersoy vefatının 83. yıl dönümünde, adının verildiği Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Akküncü, Mustafa Yılmaz, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Akif Bulut, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, İl Millî Eğitim ve İlçe Millî Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve Kahramanmaraşlı lise öğrencilerinin katlımı ile anıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal marşına müteakiben  İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Yılmaz, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.” şiirini  okuyarak başladı ve daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Bugün şehrimiz için, sizin için, bizim için bir fırsat günüdür. Belki yine hepimizin annemizi babamızı ve birinci derece akrabalarımızı tanıdığımız kadar, tanımamız sözünü dinlememiz, gittiği yoldan gitmemiz gereken kanı kanımızı, canı canımızı taşıyan büyük şairimiz İstiklal Marşımızı bize bırakan Mehmet Akif’i bir kez daha anmak, anlamanın da ötesinde ciddi bir şekilde anlamak, anladıklarımızı da pratik hayatımızda uygulamak için buradayız. Akif’i en güzel bizim anlayacağımız gönül dili ile anlatacak hem gönüllerimize coşku ve heyecanı hem de zihinlerimize bilgiyi nakşedecek olan güzel insanı, şehrimizin yetiştirdiği insanı Vehbi Vakkasoğlu’nu davet ettik. Kırmadılar geldiler. Teşriflerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konferansına başlayan Vehbi Vakkasoğlu, anlatacağı konunun “Akif Dede” olduğunu ve 1968 yılında yazdığı “Mehmet Akif” kitabı ile ilgili olduğunu anlatarak başladı ve şöyle devam etti:

MEHMET AKİF ERSOY  AHLAK VE KARAKTER ABİDESİDİR.

“Sevgili gençler, rabbim buluşturdu beni sizlerle bir güzel günde, rabbim böyle daha güzel günlerde, daha özel günlerde hep kavuştursun inşallah. Buluşmak güzel, bir araya gelmek güzel, hele gençlerle gönül safları sıkı tutmak ne güzel, bu açıdan bu konuları önceleyen, incelemek isteyen gerçek Bir

Konu Akif dede, bendenizin 1968 yılında yazdığım ilk eser, sonuncusu Akif Dede dedim, Allah’a şükür ki siz gençlerle iletişimi Akif Dede’nin gönlü üzerinden kurabilirim.  Akif dede öleli 83 sene olmuş ama yaşıyor inşallah ruhaniyeti buradadır, inşallah bu toplantımızı da görüyordur gönül gözüyle, ruhunun gözüyle. Hani diyordu ya “Sessiz yaşadım, kim beni nerden bilecektir” çocuksu bir duygudur ama sevgili müdürüm görüyordur diyor.”

Bana diyorlar ki kısa kes, Akif Dede’yi özetle diyorlar, Akif Dede kısa kesilir mi? Özetlenir mi? Ama düşündüm, taşındım tarif ettiğinizde şunu söyleyebilirim, nedir? Ahlak ve karakter abidesidir. Ahlaktan ve karakterden bir anıttır, olmadı derseniz “Yalansız ve haramsız bir de dedir”. O İmanın ve İslam’ın şairidir “ dedi ve 1 saati aşan konuşmasında Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u tanıttı.

 

 

 

 

 

.