Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği Genç Nida Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ve Hafızlık yarışmaları Kahramanmaraş Onikişubat Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi salonunda yapıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Kahramanmaraş’ta daha önce farklı zamanlarda yapılarak ilk ayağı tamamlanan Genç Nida Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ve Hafızlık güzel ve Hafızlık yarışma finali Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinde düzenlendi.

 Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinin katılımı ile Kız Anadolu İmam Hatip Liseleri arasındaki Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve Genç Nida Hafızlık yarışmaları, Yarışma jüri üyelerinden Rabia Arıkan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Bilal YİĞİT’in Kur’an tilavetiyle başlamış ve Koordinatör okul müdürü Memduh KAYIKLIK’ın açılış konuşmaları müteakibinde önce hafızlık ardından Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmaları icra edildi.

 Yarışmada hafızlık dalında 5 okulun içerisinden Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi İsra ŞABAN 1. Olurken 8 okulun katılımı ile gerçekleşen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meys Hude ARGUR 1. oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirilirken ödülleri Onikişubat İlçesi Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Mustafa YILMAZ, Ahmet SARITÜRK ve Şube Müdürü Kenan ABACI tarafından takdim edildi.