Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Fatih Çok Programlı Anadulu Lisesi tarafından projeler, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”nda sergilenerek tanıtıldı ve sergiye geniş katılım olurken ilgi büyük oldu.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Fatih Çok Programlı Lisesi öğrencilerinin TÜBİTAK destekli bilim fuarında danışman öğretmenler gözetiminde toplam 46 proje çalışmaları sergilendi.

Fatih Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Muharrem DİLİPAK,  TÜBİTAK’ın destekleriyle bu yıl ilk kez düzenledikleri fuarın açılışında yaptığı konuşmada, bilim fuarlarının, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biri olduğunu söyledi.

Fuarın açılışından önce Ufkaka Yolculuk Hadis Okuma yarışmasında okul Birincisi olan Hatice Yılmaz’a Ödülünü Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Saygaz verdi. Daha sonra çeşitli faaliyetlerde başarılı olan öğrencilere de protokol tarafından ödülleri verilerek serginin açılışı gerçekleştirildi.

TUBİTAK Fuar Sergisi tek tek gezilerek, proje hakkında bilgiler alındı. Sergiye  Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Saygaz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Altuğ, İl Millî Eğitim Müdür yardımcıları Ahmet Akküncü, Ahmet sarıtürk, Sıddık Şirikçi, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy, AR-Ge Koordinatörü Harun Kadıoğlu,  Başarıyı Okulla Yakala Proje Koordinatörü Ramazan Şişman, Dulkadiroğlu AK Parti kadın Kolları, çevre okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.