Türkiye’de kabul edilen 85 proje arasında 6 İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesinden biri olan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim okulları programı kapsamında hazırlanan ve İkincisini uygulanan “ Enerji ve Ekolojik Temelli Doğa Eğitimi 2 projesi” 1-6 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilerek sona erdi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Tübitak 4004 Enerji ve Ekolojik Temelli Doğa Eğitimi – 2  projesinde Sır Barajı ve Hidroelektrik Santrali, KSÜ Güneş Enerjisi Santrali, Afşin – Elbistan Termik Santrali ve Rüzgar Enerji Santralleri gezilerek bilgiler elde edildi, çok farklı etkinlikler gerçekleştirildi.

Proje fotoğraf sergisi ve sertifika töreni ile son buldu. Onikişubat 15 Temmuz Şehitler İmam hatip Ortaokulu salonunda yapıldı.

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bir hafta önce bu projenin açılışını yapmıştık zaman çok hızlı geçiyor. Sizler bu süre içerisinde farklı yerlerde farklı enerji santrallerini gezerek enerjinizi depolamış vaziyettesiniz, biraz önce gördük ne kadar enerjili olduğunuzu, alkış temponuzda gösterdiniz, sizleri tebrik ediyorum.

Tabii 2023 vizyonu belgesinin temel hedeflerinden bir tanesi de akademik bilginin beceriye dönüşmesi hedefi. Bu proje akademik bilginin beceriye dönüştüğü en gerçekçi proje oldu. Çünkü bu proje sayesinde öğrencilerimiz okul dışı öğrenme ortamlarına gittiler ve yerinde gördüler, akademik olarak öğrendikleri bilgileri görerek öğrendiklerini pekiştirme fırsatı buldular. Hakikaten Enerji Ve Ekolojik Temelli Doğa Eğitimi  projesi çerçevesinde TÜBİTAK  ile yürüttüğümüz, farklı üniversitelerimizden akademisyenlerimiz, farklı illerden öğretmenlerimiz katılım ve katkılarıyla güzel bir çalışma olu. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum1” dedi.

Daha sonra katılımcılara sertifikaları verildi.