Kuzey Yıldızı Aday Öğretmenleri Koordinatör Müdürü Faik Türk Elbistan İlçe Millî Eğitim Müdürlüne bağlı okullarda görev yapan Elbistan aday öğretmenlerle birlikte okul dışı faaliyeti olarak şehir kimliğini tanıma kapsamında Afşin Eshab-ı Kehf’e ziyaret gerçekleştirdi.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Afşin Eshab-ı Kehf, ya da Yedi Uyurlar bilinen,  Bizans döneminde olduğu gibi Selçuklular’ın fethinden sonra da Hıristiyanlar ve Müslümanlar tarafından kutsal bir mekan kabul edilip önemli bir ziyaret yeri olan Ashab-ı Kehf’i ziyaret ettiler, orada rehber eşliğinde buranın tarihi kimliği hakkında bilgiler edindiler.

Buradan ayrılan aday öğretmenler daha sonra sosyal kaynaşma adına Gölpınar alabalık tesislerinde birlikte yemek yediler. Elbistan’a dönen adaylar, İstanbul’da gerçeklesen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimizi anmak ve emniyet teşkilatının yanında olduklarını hissettirmek için Elbistan ilçe emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek Emniyet Müdürü, Barış Murat BAŞOL’a Emniyet teşkilatının acılarını paylaştıklarını, onların yanında olduklarını vurgulayarak, taziye dileğinde bulundular.