Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim müdürlüğü 5 Aralık 2015 tarih ve 29553 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı özel motorlu taşıt sürücüleri kursu yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik doğrultusunda 30 Ocak 2016 tarihinde direksiyon sınavı yaptı.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde halk dilinde ehliyet sınavı olarak tabir edilen Motorlu Taşıt Sürücü Sınavının (MTSAS)  yazılısından 70 puan üzerinde alıp sınavı kazanan sürücü adayları için 30 Ocak 2016 Cumartesi günü direksiyon sınavı yapımına başlandı. Sınava 31 Ocak 2016 Pazar günüde devam edilecek.

Her zaman olduğu gibi 30 Ocak 2016 Cumartesi günü MTSA sınavında görevli öğretmenler saat: 06.30’da sınav bölgesinde ki Şehit İdari Ataşe Galip Özmen MTAL toplantı salonunda hazır bulundular ve Dulkadiroğlu İlçesinde sınavı gerçekleştirecek Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yunus Haskılıç, sınavı gerçekleştirecek öğretmenlere, direksiyon sınavının sağlıklı bir şekilde yapılması adına sınav yapılacak güzergâh ve sınavda dikkat edilecek en son kurallar konusunda sunu eşliğinde bilgi verdi.

Sınavda sabahleyin başkan olarak görev alan kişi öğleden sonraki bölümde üye olarak, üye olan kişi ise başkan olarak göreve devam etti. Her aday için 35 dakikalık zaman tanındı ve gün boyunca her komisyon 12 sürücü adayı sınava tabii tuttu.

Sınavın aksaksız ve sağlıklı olması adına İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Maarif Müfettişleri başkanı Fevzi Küçük, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı,Millî Eğitim Şube Müdür Ali Karaköse, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri; Yunus Haskılıç, Yahya Dertli, Yılmaz Bozdere, Millî Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri gerekli denetimlerini sürdürdüler.

Sınav sonunda, sınav evrakları Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün oluşturduğu bir komisyon tarafından incelenerek teslim alındı.