Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün Pazartesi ve Salı grubunu oluşturan aday öğretmenler tarafından tarihi ve turistik Süleymanlı ve Ilıca bölgesine düzenledikleri gezi amacına ulaştı.

Habere Ait Fotoğraflar İçin Tıklayın

Kahramanmaraş –Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Pazartesi ve Salı günü grubu aday öğretmenleri 24 Mayıs salı günü saat. 09.00’da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünden   tarihi ve turistik Süleymanlı ve Ilıca bölgesinde araştırma, inceleme ve piknik yapmak amacıyla hareket ettiler.

Aday öğretmenlerin gezisine Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet İspir, aday öğretmenlerin Koordinatörü Adem Aydoğan, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Aday Öğretmenleri Koordinatörlerinden Mustafa Değirmenci de katıldı.

 Aday Öğretmenler Süleymanlı Mahallesinde farklı yerleri gezdiler okul etkinliğine katıldılar.Üç geniş oluktan gürül gürül buz gibi sular akan Selçuklu dönemine ait olduğu tahmin edilen çeşme, oldu. Eğitim Koordinatörü Mustafa Değirmenci burada çeşme ile ilgili kapsamlı bilgiler aktarıldı. Topluca fotoğraf çektirildikten sonra, çeşmenin yanı başında bulunan kantarma köprüsü incelendi ve köprü hakkında bilgi aktarıldı. Buradan da taş köprü (kanlı köprü)  ve tekke köprüsü bölgesine geçtiler ve burada da gerekli çalışmayı tamamlayan aday öğretmenler,  Süleymanlı Şehitliğin de Kur’an-ı kerim ve Fatihalar okudu, peşinden yine Mustafa Değirmenci tarafından 2015 yılında Ermeniler tarafından Jandarma Binbaşı Süleyman Bey ve arkadaşları ile ilgili genel bilgiler verdi.

Aday öğretmenler Ilıca’da bulunan Yeniyapan Ortaokulu’nun 4006TUBİTAK Bilim Fuarı açılışına katılarak onların çalışmalarına ortak oldular. Serginin açılışında aktif görev aldılar, sergiyi gezdiler.

Fınız çayı üzerindeki doğal güzelliklerle başbaşa kalan aday öğretmenler akşamüzeri burada balık yiyerek yeniden Kahramanmaraş’a hareket ettiler.