Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi kapsamında ekim ayı değeri Edep-Haya idi.  Mısır El-Ezher Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmış,  kitapları bu üniversitede ders kitabı olarak okutulmakta olan, emekli vaiz Miniklere Yaşar Gölcü İlkokulu öğrencilerini evinde misafir etti.

Osmanlı kültürünün yaşayan çınarı Dr. PARLADI, minik öğrencilere edep-haya ile ilgili İslam Kültüründen örnekler vererek söyleşi gerçekleştirdi.

Dr. İrfan PARLADI, Peygamber Efendimizin hayatından edep- haya ile ilgili kıssalar anlattı. “Haya, baştan başa hayırdır”, “Her dinin bir ahlakı vardır. İslamiyet’in ahlakı da hayadır.” hadislerini paylaştı.  “Peygamberimiz bizler için her konuda en güzel örnektir.  Onun edebi ile edeplenmek bize emanet olarak bıraktığı Kur’an ve sünnete sarılmakla mümkündür.  Peygamberimizin edebinden nasibi olan, onun nurlu yolundan istifade edebilir.” diyerek öğrencilere yaşamlarının her alanında edepli ve hayalı olmalarının onları yücelteceğini ve her türlü çirkinlikten koruyacağını söyledi. 

Yaşar Gölcü İlkokulu Bekir GÜNEŞLİCE: “ Değerli hocamızın engin bilgilerinden istifade şansı bulabildiğimiz için çok mutluyum. Öğrencilerim ve şahsım adına kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Müdür Yardımcısı Zahide KARAKÖSE ise :“ Değerli hocamızın kıymetli sohbetlerinden çok memnun kaldık. Biz ve öğrencilerimiz nezdinde tüm nesle yaptıkları hayır duadan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Doğukent Camii İmam Hatibi Fatih BALBABA: “ İrfan hocam meslek hayatımda örnek aldığım eşsiz şahsiyetlerden birisidir. Kendisinin yaptığı sohbetler sayesinde engin ilminden ve bilgisinden ben ve cami cemaatim faydalanıyoruz. Bundan dolayı kendisine müteşekkiriz.” dedi.