Kahramanmaraş Doğa Kolejinin duyarlı öğrencileri, ülkemizin kültür ve sanat dünyasına büyük katkıları olan, adı Kahramanmaraş’la anılan halk ozanı, yazar ve şairleri, farklı bir VEFA PROGRAMI ile andı.

Bu sosyal sorumluluk projesiyle bir grup Doğa Koleji öğrencisi, “EDEBİYAT YOLU” ndaki tünel ve viyadüklere adı verilen değerli sanatçılarımızın yeni mekânlarını ziyaret ederek, bu mekânlarda sanatçılarımıza ait şiirler okuyup, türküler söyleyerek vefanın gereğini yerine getirdi.

Sanata, kültüre duyarlı bu vefalı gençler, ümitlerimizi yeşertti.

Yakın tarihte, törenle hizmete giren Kahramanmaraş / Göksun yoluna “EDEBİYAT YOLU” adı verildi.

Yol güzergahındaki 11 tünel ve 2 viyadük, ülkemizin kültür ve sanat dünyasına büyük katkıları olan halk ozanı, yazar ve şairlerin adıyla anılacak.

Artık bu yolda, “Ihlamurlar” daha renkli çiçek açacak, karların ütüsü hiç bozulmayacak. Şair, “Ben bu yoldan sana çiçeklerle geleceğim, ıhlamurlar çiçek açtığı zaman.” diyecek.

“Mona Roza” sevgisi dört yanı saracak; gökyüzü daha mavi, yaylalar daha yeşil, çobanların kavalı daha yanık olacak. Köprüler, kavşaklar, dağlar, duraklar, ovalar ve obalarda daha fazla aşk, daha fazla sevda, daha fazla vefa yaşanacak.

“Mihriban” ın lambada titreyen alevi, artık üşümeyecek; savda dolu nice gönülleri tutuşturacak.

 “Çeşm-i Siyahım” daha gür, daha anlamlı söylenecek… Bu acılı türkü, daha çok yaralı yüreği titretecek…

“Sakarya Türküsü” nün epik havasıyla su misali kıvrım kıvrım akan bu yol, gurbeti sılaya bağlayacak, hasretlikler son bulacak.

Artık bu uzun, ince yolda, edebiyatımıza mâl olmuş, zihinlerde yer etmiş, yürekleri titretmiş şiirler, türküler, sanatlı sözler bu sevgi atmosferinde yankılanıp duracak.

“Edebiyat Yolu” yla bu coğrafya; daha fazla şiirle, türküyle, daha fazla aşkla, sevgiyle, sevdayla, vefayla buluşacak.

Buluşacak; bu yolda sanatla kültür buluşacak, doğayla sanat kucaklaşacak, yollar, yolcuların yüreğinde şiir, şarkı, türkü taşıyacak.

Edebiyat yolu; sanata, edebiyata tüneller açacak, köprüler kuracak, daha çok yüreği, yazarla, şairle, şiirle, türküyle buluşturacak.

Edebiyat yolunun; duygu dünyamıza, gönül coğrafyamıza daha fazla insanî ve kültürel değer taşıması, yüreğimize zenginlikler katması, bizi daha fazla huzurla tanıştırması temennisiyle.

 

Video görüntüleri için: