Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Dağlı tarafından, Onikişubat Süreyya Güneş Anaokulu öğrenci velilerine zoom programı ile “Çocuklara verdiğimiz mesajlar 1” konulu aile eğitimi verildi. Eğitime katılım fazla oldu ve büyük ilgi gördü.

 

Dr. Öğretim Üyesi Hatice Dağlı “Evimizdeki rollerimiz, çocuk yetiştirme süreci, Çocukların anne ve babasından izler taşıması, Anne- babadan bağımsız bir birey olarak çocuğu değerlendirmek Çocuklardan beklentilerimiz ve çocuklara verdiğimiz sorumluluklar, Çocukların sorumluluklarını yaparken kazanacağı beceriler; sonuç odaklı değil süreç odaklı bir yaklaşım benimsemek ve süreçte çocukların kazandığı becerileri geliştirmek Çocuklara evde program yapmak, yapabilmesi için fırsat vermek, Çocuklara model olmak, Çocuğu tanımak ve bireysel farklılıklarını dikkate almak, kıyaslamak ve   kıyaslamamak konularını günlük hayattan örnekler vererek anlattı. 

Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Halil Akyürek‘in de katıldığı programın moderatörlüğünü okul müdürü Hatice Ermeydan yaptı. Program sonunda soruları olan velilere söz hakkı verildi.

Şube Müdürü Halil Akyürek program sonunda Dr. Öğretim Üyesi Hatice Dağlı, okul müdiresi Hatice Ermeydan, okul öğretmenleri, velilere ve emeği geçen herkese  teşekkür etti.